Srbljanovićeva prvi put nakon korone: Imamo pravo da se ljutimo zbog priče o smešnom virusu

Izvor: B92, 11.Apr.2020, 21:20

Srbljanovićeva prvi put nakon korone: Imamo pravo da se ljutimo zbog priče o smešnom virusu

Spisateljica Biljana Srbljanović rekla je da je dosta "jeftino prošla" što se tiče lečenja od koronavirusa.

"Više sam sa ljutnjom objavila taj prvi post. Bila sam ljuta na ceo svet, jer kad se pojavila u Italiji, ja sam je shvatila ozbiljno. Srećom nisam prihvatila preporuku doktora Nestorovića", rekla je Srbljanovićeva za televiziju Prva u emisiji "Prva tema".

Srbljanovićeva je rekla da je sticajem okolnosti počela da nosi rukavice i masku odmah nakon prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slučaja u Vojvodini.

"Ja sam sa Mrđanom Bajićem, velikim umetnikom, išlai u sredu u Novi Sad da izrađujemo spomenik Zoranu Đinđiću", kazala je ona o načinu kako se zarazila.

"Stali smo na benzinskoj pumpi, ja sam kupila flašu vode, dala sam njemu da mi je otvori. On je golom rukom otvorio čep i dao mi flašu. On je nakon toga dobio temperaturu, ali mu je lekar rekao da to nije to", kazala je ona.

Pojasnila je da se odmah dan nakon toga izolovala u svojoj kući, a da je njen prijatelj već sledeći čevtrtak završio u bolnici u jako teškom stanju.

Ona je objasnila da nije čekala hitnu pomoć već ju je tokom policijskog časa suprug odvezao u bolnicu.

"Ja sam zvala hitnu pomoć, ali su me zamolili da ne čekam već da dođem ako neko može da me doveze. Prošli smo u sred policijskog časa, svima koji su videli bilo je jasno da idemo u bolnicu, tako da oni koji se boje da će neko da ih hapsi ako moraju u bolnicu, neka ne brinu, rekla je Biljana.

Ona je rekla da je nakon što joj se stanje stabilizovalo, proverila sa svima sa kojima je bila u kontaktu kako se osećaju i da niko nije imao problema.

"Bilo mi je teško jer sam sama u kući, jer sam se odmah izolovala od ostalih", rekla je ona.

Srbljanovićeva je rekla da je posebno teško bilo prva tri dana.

"Prva tri dana su mi u potpunoj magli, jer sam tada imala temperaturu. Moj prijatelj je punih 15 dana bio na respiratoru u komi. Nakon dve nedelje, kada su mi javili da je i on skinut sa respiratora, tada sam se i ja nekako oporavila", zaključila je Biljana u razgovoru za tv Prva.

"Mislim da smo osuđeni na to da dođemo na 24-časovni policijski čas, ne mislim da je to smak sveta", zaključila je ona i kritikovala društvo jer ne postoji potrebna disciplina.

Srbljanovićeva je podsetila na opsadu Sarajeva i kritikovala srpsko društvo zbog toga što negativno reaguju na pojedine mere Vlade.

"Ti ljudi su četiri godine bili bez struje i vode, sedeli pod mecima. Bila je borba za vodu, a mi smo pucali", kazala je Srbljanovićeva.

"Mislim da je užasno razmaženo, stražno bezobrazno i politički jako negativno, da je kršenje političkog časa neka vrsta borbe za slobodu. Meni se to bukvalno gadi", rekal je ona.

Gosti večerašnje Prve teme su prof.dr Tanja Jovanović, virusolog i profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu; prof.dr Branimir Nestorović, pulmolog i alergolog, prim.dr Predrag Kon, epidemiolog u Gradskom zavodu za javno zdravlje, kao i Biljana Srbljanović, spisateljica i profesorka FDU.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.