Srbin u Nemačkoj izveo SPEKTAKULARNU pljačku: Razlog zbog koje je to učinio ŠOKIRAO sve

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2018, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin u Nemačkoj izveo SPEKTAKULARNU pljačku: Razlog zbog koje je to učinio ŠOKIRAO sve

Nezapamćena scena

Srbina (38) osuđen je pred sudom u Nemačkoj na dve i po godine zatvora zbog teške krađe koju je počinio 2017. godine u gradu Nehem, kada je obio skupocenu prodavnicu nakita.

Pročitajte i:

On je uhapšen u Austriji, a u pritvoru se nalazi od novembra prošle godine.

- On je u noći 24. aprila 2017. godine razvelio sigurnosna vrata lokalne zlatare uz pomoć još jednog učesnika. Pokupili su skupoceni nakit i satove, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ostavljajući tom prilikom svoje otiske i DNK. nekoliko meseci kasnije upravo zahvaljujući tim tragovima okrivljeni je identifikovan kada je počinio slično krivično delo u Austriji - rekao je sudija na suđenju.

Okrivljeni je posle druge pljačke otputovao u Srbiju na dve nedelje, a po povratku u Nemačku on je odmah uhapšen. Pred sudijom je priznao krivicu i rekao da je sa saučesnikom, čije ime nije želeo da otkrije, opljačkao zlataru kako bi vratio kockarski dug.

- Stupio sam u kontakt sa jednim zemljakom koji mi je rekao da bi trebalo da obijemo zlataru. Dugujem novac jednom Albancu, oko 20.000 evra, tako da sam pristao. Posle pljačke sam mu sve vratio i više nisam uzimao novac od plena- objasnio je on.

Iako je odbrana tražila da okrivljeni bude pušten na uslovnu kaznu, sud je to odbio, jer je reč o teškoj krađi koju su okarakterisali kao "spektakularnu".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.