Srbiji ne preti opasnost, spremna za odgovor na svaki izazov

Izvor: Studio B, 12.Maj.2015, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji ne preti opasnost, spremna za odgovor na svaki izazov

Srbiji ne preti opasnost, potpuno smo spremni da odgovorimo na svaki bezbednosni izazov i potencijalnu opasnost, poručio je premijer Aleksandar Vučić.

"Srbija ima veoma ozbiljne bezbednosne službe, uvek spremne da brzo i efikasno reaguju, građani mogu da budu spokojni", rekao je Vučić novinarima nakon obilaska učesnika vojne vežbe LOGEX 15, u kasarni Banjica.

Premijer je podsetio da je Srbija već uložila, i nastaviće, u obnavljanje opreme snaga bezbednosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << "Ozbiljno se spremamo, Srbija je dovoljno jaka, više nego jaka, da odgovori na potencijalu opasnost", istakao je predsednik vlade.

Prema njegovim rečima, naša vojska je faktor koji utiče na stabilnost, uključujući i političku, ali i faktor odvraćanja bilo kojeg potencijalnog agresora. "U ovakvom okruženju, Srbija nikog ne ugrožava, mi smo stub stabilnosti", rekao je Vučić i naglasio da istovremeno želimo i da očuvamo svoju stabilnost, teritorije i bezbednost građana.

"Ako bilo ko pokuša da ugrozi Srbiju, njene snage bezbednosti i građane, mi ćemo bez problema završiti posao", ukazao je premijer Vučić.

Visoka ocena MMF-a o struji, platama i penzijama u nastavku 

Premijer Aleksandar Vučić izrazio je zadovoljstvo visokom ocenom MMFa i najavio dalje razgovore sa tom finansijskom institucijom o ceni struje, koja, uveren je, ne treba da raste dok se ne obezbedi povećanje plata i penzija, o čemu će biti reči u avgustu.

Vučić je poručio da je dobro što je MMF napravio novu prognozu i rast BDP prognozirao na nulu, ali je istakao da smatra da će je već u avgusti ponovo pomeriti i to na plus 0,5 , kao i da je uveren da će to i dalje činiti.

Premijer je u razgovoru sa novinarima podsetio da je on ranije prognozirao upravo takav ishod, odnosno da ćemo imati do kraja godine imati pozitivan rast BDP, što je, kaže, kod mnogih naišlo na nevericu i podsmeh.

Prema njegovim rečima, sa MMF je razgovarano i o ceni struje, razgovori nisu bili laki, ali će biti nastavljeni.

"Nije to pitanje da mi ne znamo da je niska cena struje, niti pitanje naše želje da sačuvamo našu elektroprivredu, ali je pitanje šta naši ljudi pre povećanja plata i penzija mogu da podnesu. To je bila naša rasprava i naš razgovor i ništa više", rekao je Vučić.

Kako je rekao, ne spori dobru nameru MMF za ozdravljenje naše ekonomije i elektroprivrede, ali, za razliku od njih, zna šta su potrebe naših građana i koliko mogu, a koliko ne mogu da izdrže i da o tome mora da vodi računa.

Što se tiče plata i penzija, dogovorili smo se da o tome razgovaramo po okončanju drugog kvartala, u avgustu, kada budemo imali rezultate mera fisklane konsolidacije.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Srbiji ne preti opasnost, spremni smo za odgovor na svaki izazov

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Maj.2015

BEOGRAD - Srbiji ne preti opasnost, potpuno smo spremni da odgovorimo na svaki bezbednosni izazov i potencijalnu opasnost, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić..."Srbija ima veoma ozbiljne bezbednosne službe, uvek spremne da brzo i efikasno reaguju, građani mogu da budu spokojni", rekao je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.