Srbijašume: Povećan rizik od šumskih požara, ne paliti vatru

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2019, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbijašume: Povećan rizik od šumskih požara, ne paliti vatru

Javno preduzeće "Srbijašume" je danas upozorilo na veliki rizik od pojave šumskih požara u celoj zemlji i apelovalo na građane da ne pale vatru napolju.

"S obzirom na izrazito dug sušni period, kao i veoma visoke temperature vazduha za ovo doba godine, rizik od pojave šumskih požara je visok i ekstreman u celoj zemlji po prognozi Indeksa opasnosti od pojave šumskih požara RHMZ Srbije", navodi se u saopštenju.

Po podacima sistema satelitskog praćenja NASA FIRMS >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za požare (Fire Information for Resource Management System) na teritoriji Srbije su samo tokom jučerašnjeg bila 394 požara napolju.

"Srbijašume" su pozvale građane da ne lože vatru blizu šume i u šumi, da ne pale korov, biljni i drugi materijal na poljoprivrednim parcelama, voćnjacima i površinama blizu šume, da ne bacaju opuške i lako zapaljiv materijal na mestima gde se može izazvati požar i da posle izleta u prirodi ne ostavljaju neugašenu vatru.

Građani treba da u slučaju požara obaveste najbližu šumsku upravu ili direkciju JP "Srbijašume" na telefon 011/71150-27, kao i vatrogasnu službu na telefona 193.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.