Srbija šume: Navodi da je počelo naplaćivanje fotografisanja na Staroj planini nisu tačni

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Maj.2019, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija šume: Navodi da je počelo naplaćivanje fotografisanja na Staroj planini nisu tačni

Navodi medija da je počelo naplaćivanje fotografisanja Parka prirode "Stara planina" od strane posetilaca su netačni, navodi se u saopštenju Javnog preduzeća Srbija šume.

Kako se navodi u saopštenju, takve informacije u medijima usledile su zbog "pogrešne interpretacije Odluke o naknadama za korišćenje tog zaštićenog područja".

"Svako ima mobilni telefon sa kamerom i svaki posetilac Parka prirode "Stara planina" može da fotografiše i da deli te fotografije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na društvrenim mrežama, bez ikakve nadokade", piše u saopštenju.

Iz tog preduzeća su naveli da naknadu za fotografisanje i snimanje plaćaju isključivo lica koja će na osnovu tog materijala "ostvariti neku zaradu", kako je i predviđeno zakonom.

"To podrazumeva one koji na ovu lokaciju dođu kako bi snimili film, seriju, reklamu ili fotografije koje će koristiti u reklamne svrhe", navodi se u saopštenju.

Sav novac od naknada za korišćenje Parka prirode "Stara planina", kako su naveli, biće usmeren na zaštitu, održavanje, razvoj, prezentaciju i unapređenje ovog područja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

“Srbijašume” : Ne naplaćuje se fotografisanje na Staroj planini

Izvor: JUGpress.com, 08.Maj.2019, 07:17

PIROT-KNJAŽEVAC..Apsolutno su netačni navodi medija da smo počeli da naplaćujemo fotografisanje posetilaca Parka prirode „Stara planina“, saopšteno je iz “Srbijašuma”...” To je samo po sebi apsurdno i nelogično u današnje vreme kad svako od nas ima barem jedan mobilni telefon sa kamerom....

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.