Srbija se protiv nevremena do sada borila sa 436 protivgradnih raketa

Izvor: Telegraf.rs, 04.Maj.2017, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija se protiv nevremena do sada borila sa 436 protivgradnih raketa

Usled pojave gradonosnih oblaka na teritoriji Srbije, posebno u pograničnom delu sliva reke Drine, ukupno je ispaljeno 436 protivgradnih raketa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kako je navedeno, juče je po nalogu RHMZ-a dejstvovano sa 10 Radarskih centara, a to je najveći intenzitet sugradice i grada registrovan je na teritoriji Ljubovije, Krupnja, Osečine, Valjeva, Brusa i Aleksinca.

Iz RHMZ-a kažu da je najviše raketa ispaljeno u Ljuboviji i Osečini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
Cilj ispaljenih raketa je obezbeđivanje maksimalne zaštite i najvećeg mogućeg umanjenja posledica po ljude, useve i drugu fizičku imovinu.

U saopštenju se navodi da će RHMZ, kao i druge nadležne ustanove nastaviti sa koordinisanim aktivnostima kako bi se u najvećoj mogućoj meri izbegle ili umanjile eventualne posledice elementarnih nepogoda.

Iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, takođe, podsećaju da su njihove stručne ekipe na terenu kako bi se što pre pristupilo proceni stanja na terenu, ali i pružili saveti i instrukcije poljoprivrednim proizvođačima kakve agrotehničke mere treba da primene.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nevreme u Srbiji: Zbog gradonosnih oblaka ispaljeno 436 raketa

Izvor: BKTV News, 04.Maj.2017

Republički hidrometeorološki zavod saopštio je danas da je zbog pojave gradonosnih oblaka na teritoriji Srbije ukupno ispaljeno 436 protivgradnih raketa...Kako je navedeno, juče je po nalogu RHMZ-a dejstvovano sa 10 Radarskih centara, a je najveći intenzitet sugradice i grada registrovan je na teritoriji...

Nastavak na BKTV News...

Sa protivgradnih stanica u okolini Bora juče ispaljeno 37 raketa

Izvor: Bor030.net, 05.Maj.2017, 14:00

Na gradonosne oblake iznad opštine Bor strelci su juče ispalili ukupno 37 raketa. I pored dejstva protivgradne zaštite, ova vremenska nepogoda nanela je štetu meštanima borskih sela...Zbog pojave gradonosnih oblaka na teritoriji opštine Bor, sa devet lansirnih stanica ukupno je ispaljeno 37 protivgradnih...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.