Srbija i Crna Gora da unaprede saradnju u suzbijanju sive ekonomije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2019, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i Crna Gora da unaprede saradnju u suzbijanju sive ekonomije

Srbija i Crna Gora mogu značajno da unaprede saradnju u izdavanju radnih dozvola i suzbijanju sive ekonomije, konstatovali su danas ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević i novopostavljeni ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević.

Ministar Đorđević istakao je da postoji korektna saradnja između institucije kojom rukovodi i Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore i da ima prostora za proširivanje te saradnje, navedeno je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saopštenju Ministarstva.

Dorđević je upoznao ambasadora Miloševića i sa budućim Zakonom o socijalnim kartama u Srbiji koji će podrazumevati uvođenje registra socijalnih osiguranika, a cilj je smanjenje zloupotreba u raspodeli socijalne pomoći.

Srbija je, posle 40 godina uložila novčana sredstva u obnovu Dečjeg odmarališta Crvenog krsta Srbije u Baošićima, na crnogorskom primorju, naglasio je Đorđević i predložio da dve zemlje bliskije sarađuju, posebno kada je reč o radnim dozvolama i suzbijanjem sive ekonomije.

Ambasador Crne Gore konstatovao je da postoji dobra saradnja između dve zemlje u oblastima koje su u nadležnosti resornog ministarstva i saglasio se da saradnju treba posebno učvrsti u domenu radnih dozvola.

Milošević je predložio da se u budućem periodu realizuju i projekti u oblasti prekogranične saradnje i evrointegracija, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.