Srbi zarobljeni na aerodromu Šeremetjevo, među njima dve trudnice i beba

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2020, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi zarobljeni na aerodromu Šeremetjevo, među njima dve trudnice i beba

Osim naših radnika, let za Srbiju čekaju i 17 studenata, dve trudnice i jedna beba.

Zbog prekida avionskog prometa na relaciji Moskva - Beograd, stotinak naših građana našlo se u nezavidnoj situaciji, jer ne može da se vrati u Srbiju. Na aerodromu Šeremetjevo, u tranzitnoj zoni je još troje Srba, a jedan je u ponedeljak ujutro odleteo za Minsk. Među tim Srbima u tranzitu je jedan srpski inženjer koji je krenuo iz Hjustona za Beograd preko više destinacija, ali se "zaglavio" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Moskvi. Da nevolja bude veća, reč je o dijabetičaru.

- Trudimo se da pomognemo onoliko koliko možemo. Nosimo im hranu na aerodrom, ali smo u ponedeljak dobili poziv s pitanjem šta da rade s našim ljudima - kažu u ambasadi Srbije u Moskvi.

U Srbiju iz Rusije želi da se vrati više od 120 naših građana. Većina njih je radila u Rusiji i zbog krize ostala bez posla, pa znajući da nemaju šansu da se sada zaposle hoće kući.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.