Srbi nisu genocidan narod, neka to čuje i Marinika: Premijerka odlučno potvrdila stav Srbije o Srebrenici

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2021, 12:56

Srbi nisu genocidan narod, neka to čuje i Marinika: Premijerka odlučno potvrdila stav Srbije o Srebrenici

Vlast u Srbiji uvek naglašava žaljenje zbog užasnih zločina koji su se dešavali u Srebrenici i pokazuje pijetet prema svim žrtvama

Dešavanja tokom 1995. godine u Srebrenici još su uvek su aktuelna tema sporenja u javnosti. Godinama unazad mogli su se videti pokušaji da se srpski narod predstavi kao genocidan i zločinački, kao i da je Srbija ta koja negira zločin, iako su srpske vlasti jasno istakle da se "desio užasan zločin u Srebrenici", ali ne i genocid niti su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbi odgovorni za takav vid nasilja.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić učestvovala je na onlajn samitu "Njena moć" u organizaciji časopisa "Forin polisi" i tom prilikom istakla i potvrdila stav da Srbija ne poriče da se u Srebrenici dogodio strašan zločin, ali ne može da prihvati da se to karakteriše kao genocid.

Premijerka je podsetila da je Vlada Srbije usvojila deklaraciju u kojoj je rečeno da je to strašan zločin za koji su odgovorni pojedinci.

-Srbija je uradila sve što je u njenoj moći da pomogne Tribunalu u Hagu da donese presudu o tom zločinu - kazala je Brnabić.

Na kritike da je deklaracijom Vlada porekla da se zločin dogodio, Brnabić kaže da je to pogrešno protumačeno, odnosno da Vlada Srbije negira genocid, ali ne poriče da se u Srebrenici desio užasan zločin.

Ono što dodatno podstiče takve kritike upućene Vladi Srbije, jesu i česti nastupi opozicionih lidera koji "navijaju" za ideju da Srbi budu obeleženi na svetskoj mapi kao genocidan narod.

Jedna od lidera Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je u svom nekadašnjem izlaganju u poslaničkoj klupi striktno tražila da se Srbi osude za genocid u Srebrenici. Ona je 2016. godine potpisala Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici i zahtevala da se srpski generali nazovu "sramotom Srbije".

- Srbi su počinili genocid! General Lazarević je sramota Srbije. Vi se frljate nečim što je toliko teška i ozbiljna stvar kao što je genocid, a niste u stanju da prepoznate da genocid nije pitanje broja, nego namere da se neki narod istrebi i da nestane. A mi o tome imamo snimke, koji svedoče o tome u haškom sudu, da su građani Srebrenice odvajani na muške i ženske. Tu je ta genocidna namera  - rekla je Marinika Tepić tada.

Ovo nije prvi put da Marinika Tepić i njen saborac Dragan Đilas predstavljaju srpski narod kao genocidan i zločinački. Takve izjave jasno pokazuju da oni žele da celom srpskom narodu nametnu krivicu za genocid, iako o tome nema ni dokaza ni reči.

Vlast u Srbiji uvek naglašava žaljenje zbog užasnih zločina koji su se dešavali u Srebrenici i pokazuje pijetet prema svim žrtvama, dok se pojedinci služe lažima i klevetama usmerenim direktno protiv srpskog naroda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.