Srbi bez barijera u Italiju najkasnije do kraja juna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2020, 09:46

Srbi bez barijera u Italiju najkasnije do kraja juna

Odluka o ukidanju ograničenja i karantina za ulazak građana Srbije u Italiju mogla bi biti doneta 15. juna ili do kraja ovog meseca, rekao je danas ambasador Italije u Beogradu Karlo Lo Kašo.

On je za TV Prva rekao da je uveren da će takva odluka biti doneta i dodao da Italija, kojoj turizam čini 30 posto BDP-a, računa na turiste iz Srbije.

Ambasador je rekao da će protok turista ka Italiji biti jedna od tema razgovora šefa diplomatije Srbije Ivice Dačića, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sledeće nedelje bude posetio Italiju.

"Zahvalni na konstruktivnom pristupu Srbije, trudićemo se da se građani Srbije vrate u Italiju što je pre moguće", rekao je Lo Kašo.

Bilateralna saradnja sa Srbijom početkom godine bila je veoma dobra, ocenio je on i dodao da tokom krize nije došlo do promene u tim odnosima.

"Javljaju nam se i italijanski investitori koji su zainteresovani za Srbiju, interesuju se o dolasku na poljoprivredni sajam koji će biti ovde održan u septembru, želimo da nastavimo da sarađujemo a puno toga možemo da uradimo u više oblasti", rekao je on.

Lo Kašo je ocenio da je prošlonedeljni predlog Evropske komisije za finansijsku pomoć u oporavku privreda od posledica korona krize koja obuhvata i zemlje Zapadnog Balkana pravi put.

On je zahvalio na pomoći države Srbije Italiji tokom korona krize, a posebno običnim građanima Srbije koji su upućivali lične poruke podrške.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bez karantina i barijera: Krajem meseca Srbi će moći na LETOVANJE I U OVU DRŽAVU

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2020

Odluka o ukidanju ograničenja i karantina za ulazak građana Srbije u Italiju mogla bi biti doneta 15. juna ili do kraja ovog meseca, rekao je danas ambasador Italije u Beogradu Karlo Lo Kašo...On je rekao da je uveren da će takva odluka biti doneta i dodao da Italija, kojoj turizam čini 30 posto...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.