Sramotna odluka Vlade Crne Gore! NATO ĆE STVARATI POLIGON ZA ZLOČINE! Bošković: Biće kvalitetniji život! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2019, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sramotna odluka Vlade Crne Gore! NATO ĆE STVARATI POLIGON ZA ZLOČINE! Bošković: "Biće kvalitetniji život!" (FOTO)

Usvojen dokument

- Vlada CG usvojila je dokument o formiranju vojnog poligona na Sinjajevini, i to neće uticati na životnu sredinu - izjavio je ministar odbrane Predrag Bošković.

On je na konferenciji za novinare rekao da je ta odluka usvojena jednoglasno, prenosi CdM.

- Poligon Sinjajevina obuhvata tri opštine: deo opštine Šavnik, Mojkovac i Kolašin. Takođe, ukupna površina je 7,5 hiljada hektara. Ova država će ostvarivati svoje najvitalnije i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << najveće nacionalne interese, a odbrana je jedan od njih - rekao je Bošković.

.@VladaCG jednoglasno donijela odluku o formiranju vježbovno-strelišnog poligona za potrebe Vojske na lokaciji #Sinjajevina, rekao je ministar Bošković na presu nakon sjednice Vlade pic.twitter.com/ySEQm4H8sN

— Defence MNE (@defence_mne) September 5, 2019

On je dodao da dolazak vojske neće devastirati životnu sredinu i najavio da će se jednom godišnje vršiti monitoring životne sredine.

Na prostoru #Sinjajevina Vojska neće ništa da gradi. Ministar Bošković istakao da korišćenje poligona neće imati negativnog uticaja na životnu sredinu, kao i da će se obezbijediti transparentan sistem monitoringa @VladaCG pic.twitter.com/osxH66BQRi

— Defence MNE (@defence_mne) September 5, 2019

- Vojska želi da učini Sinjajevinu još pristupačnijom za meštane koji izdižu stoku na toj planini, ali i za turiste. Vojska je na prostoru Sinjajevine uradila 27 kilometara puteva. Ova današnja odluka će pomoći da ljudi iz ruralnih područja imaju kvalitetan život. Svake godine ćemo pratiti i vršiti monitoring životne sredine, i javnost će biti upoznata sa tim i time ćete imati mogućnost da se uverite u to šta Vojska radi. Pozivam vas da zajedno pratimo šta vojska radi i da li će unaprediti ili devastirati ovaj prostor - naglasio je ministar.

Stanovnici Sinjajevine organizovali su više puta proteste protiv izgradnje vojnog poligona i strelišta za potrebe Vojske Crne Gore i NATO.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je da se na Sinjajevini ne sme uspostaviti vojni poligon jer bi to zatrovalo i uništilo tu svetu planinu.

BONUS VIDEO: Ovo su NAJMOĆNIJE FOTOGRAFIJE koje su ikada napravljene, a iza svake se krije POSEBNA PRIČA
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ministar odbrane Crne Gore: Na Sinjajevini će biti vojni poligon, ekolozi griješe

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Sep.2019

Vlada Crne Gore jednoglasno je donijela Odluku o formiranju vježbovno-strelišnog poligona Sinjajevina, rekao je ministar odbrane, Predrag Bošković i dodao da će tako država najbolje ostvarivati neke od svojih najznačajnijih interesa, prenosi agencija Mina. Prema njegovim riječima, poligon se...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.