Sram vas bilo: Džonson izviždan u Luksemburgu VIDEO

Izvor: B92, 16.Sep.2019, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sram vas bilo": Džonson izviždan u Luksemburgu VIDEO

Borisa Džonsona u Luksemburgu su dočekali demonstranti koji su ga izviždali, a zbog protesta britanski premijer se nije pojavio na konferenciji za novinare.

"Sram vas bilo", uzvikivali su demonstranti Džonsonu posle njegovog razgovora sa premijerom Luksemburga.

Konferencija je održana na otvorenom, a novinarima se obratio samo Gzavije Betel, dok je mesto namenjeno britanskom premijeru ostalo prazno, prenosi Rojters.

Džonson se prethodno sastao i sa predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropske komisije Žan Klodom Junkerom, koji je ponovio da je Velika Britanija u obavezi da iznese legalna i funkcionalna rešanja koja su u skladu sa Sporazumom o povlačenju.

Junker je istakao da je EK "spremna i otvorena" da razmotri takve predloge, ali i dodao da oni još nisu izneti.

"Evropska komiija je spremna da radi svaki dan, ceo dan. Sastanak lidera EU u oktobru biće značajan korak u ovom procesu, a EU ostaje ujedinjena", poručio je Junker.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.