Spremite kišobrane: Kiša i sneg, jutro toplije od večeri

Izvor: Prva.rs, 06.Okt.2017, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremite kišobrane: Kiša i sneg, jutro toplije od večeri

Tokom dana hladnije vreme proširiće se i na ostali deo zemlje
Jutro će biti toplije od večeri, a razlika u temperaturi između severa i juga Srbije biće od 10 do 15 stepeni celzijusa. Krajem dana i tokom noći, na višim planinama padaće i sneg.
Samo će se na istoku i jugoistoku veći deo dana zadržati suvo, uglavnom sunčano vreme sa slabim i umerenim južnim i jugozapadnim vetrom, saopštio je Republički hidrometeorloški zavod.
Jutarnja temperatura će biti od 4 do 13 >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << stepeni, a najviša dnevna od 13 na severozapadu do 21 stepen na istoku i jugoistoku.
I u Beogradu će biti oblačno, hladno, povremeno s kišom. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni.
Dnevna temperatura od 13 do 15 stepeni.
Prema izgledima vremena za sedam dana, do 13. oktobra, u subotu se očekuje oblačno i hladno vreme, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa vlažnim snegom.
Biće svuda hladnije, sa kišom, a na planinama sa snegom. U centralnim i južnim krajevima i većini mesta očekuje se od 20 do 30 milimetara kiše za 24 sata, a na jugu i više. Po podne u Vojvodini prestanak padavina i delimično razvedravanje.
U nedelju u većem delu malo i umereno oblačno, suvo i malo toplije.
Samo će se na jugu i istoku zadržati oblačno, mestimično sa kišom, u planinama sa snegom. Posle podne i krajem dana i u ovim krajevima očekuje se prestanak padavina.
Tokom naredne sedmice, biće promenljivo oblačno sa čestim prolaznim naoblačenjima koja će mestimično uslovljavati
kišu.
Temperatura ispod, od sredine sedmice oko prosečnih vrednosti.
Izvor: tanug, novosti

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.