Sprečen pokušaj krijumčarenja firmiranih naočara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2019, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečen pokušaj krijumčarenja firmiranih naočara

Carinici su na ulazu graničnog prelaza Šid sprečili pokušaj krijumčarenja preko 50 pari sunčanih i dioptrijskih naočara, ukupne vrednosti od oko 5.000 evra.

Naočare poznatih svetskih marki otkrivene su u prtljažniku kombija pulskih registarskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin.

Putnik je na pitanje carinskih službenika da li ima nešto da prijavi odgovorio da sa sobom nosi samo lične stvari, ali je detaljnim pregledom ustanovljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se u kombiju iza ostale robe i ličnih stvari nalazila i kartonska kutija prepuna sunčanih i dioptrijskih naočara poznatih modnih brendova sa pripadajućim futrolama.

Putnik je tek tada rekao da mu namera nije bila da prokrijumčari naočare u Srbiju, već da se to dogodilo slučajno, pošto je idući na svadbu u Šid zaboravio da kutiju ostavi prijateljici koja ima optičarsku radnju u Osjeku.

U hitnom postupku pred nadležnim prekršajnim sudom njemu je određena novčana kazna od 150.000 dinara i zaštitna mera trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.