Sprečen NAPAD tokom velikog događaja: Uhapšeni osumnjičeni za terorizam u Holandiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2018, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečen NAPAD tokom velikog događaja: Uhapšeni osumnjičeni za terorizam u Holandiji

Muškarci imaju do 34 godine

Pod sumnjom da su planirali veliki teroristički napad, u Holandiji su uhapšena sedmorica muškaraca, saopšilo je tužilaštvo te zemlje.

Kako prenosi AP, u sinoćnjem saopštenju se navodi da je napad sprečen zahvaljujući istrazi koja je trajala mesecima.

Teško naoružana policija je muškarce uhapsila u gradovima Arnhemu, koji se nalazi na oko 100 kilometara od Amsterdama, i Virtu, koji se nalazi na jugu zemlje blizu granice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << s Nemačkom i Belgijom.

Istraga kojom je napad sprečen pokrenuta je na osnovu obaveštajnih podataka da je navodni vođa kriminalnog prstena, 34-godišnji Iračanin, želeo da izvede napad tokom događaja koji će okupiti veliki broj ljudi i time izazove masovnu nesreću, navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Oni su, kako se navodi, želeli da u napadu na mestu velikog događaja koriste bombe i puške, a da postave bombu na jedan automobil na drugom mestu.

U grupi osumnjičenih nalaze se muškarci starosti od 21 do 34 godine, a trojica njih su ranije osuđivani zbog pokušaja pridruživanja ekstremističkim grupama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.