Sporazum sa Makedonijom šteti grčkim interesima

Izvor: B92, 26.Sep.2018, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sporazum sa Makedonijom šteti grčkim interesima"

Sporazum sa Makedonijom šteti grčkim nacionalnim interesima, jača iredentizam i ostavlja pojedina pitanja o budućnosti Balkana otvorenim.

To je izjavio ministar odbrane u senci iz Nove demokratije Vasilis Kikilias Anteni TV.

On je dodao da je svaki grčki poslanik bio primoran da se suoči sa svojom istorijom, principima, vrednostima i savešću po ovovm pitanju.

"To gotovo falsifikuje našu istoriju. To je najvažnije pitanje koje ova vlada treba da uradi", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Kikilias, prenela je ANA.

Sa svoje strane Nova demokratija je učinila sve što je mogla da izbegne potpisivanje Prespanskog sporazuma. Lider Nove demokratije Kirjakos Micotakis je jasan i najavio je da će glasati protiv.

"Naša verovanja, naša istorija, naša ozbiljnost ne dozvoljavaju nam da ratifikujemo ovaj sporazum", istakao je Kikilias.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.