Spektakularan prijem za šampione u Metropolu: Dodeljena priznanja i nagrade najboljima u auto, moto i karting sportu za 2017. godinu

Izvor: Prva.rs, 23.Jan.2018, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakularan prijem za šampione u Metropolu: Dodeljena priznanja i nagrade najboljima u auto, moto i karting sportu za 2017. godinu

Zahvaljujući zajedničkom radu SAKSS, MSS i AMSS ovo proglašenje podignuto je na viši nivo u odnosu na prethodne godine, što je izraz poštovanja prema našim šampionima. Uložili smo dosta napora kako bi naša zemlja imala svog predstavnika na najprestižnijim moto trkama izdržljivosti na svetu, a sada možemo da se pohvalimo da Srbija konačno ima i svoju reprezentaciju u kartingu, sačinjenu od najmlađih dečaka i devojčica uzrasta 7-15 godina, koji će u predstojećoj sezoni nastupati >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << na šampionatu Centralno evropske zone (CEZ). Cilj nam je da u naredne dve godine omogućimo da takmičenja budu samoodrživa, te da sva sredstva usmerimo na obuku funkcionera, sudija i promociju auto, moto i karting sporta, kako bismo imali dovoljan broj takmičara u svim disciplinama, istakao je Butulija i zahvalio se predstavnicima vlade Republike Srbije, a naročito Ministarstvu odbrane i Ministarstvu omladine i sporta, te predstavnicima auto moto saveza i klubova iz regiona.
Čestitam svim šampionima ove Svečane ceremonije dodele nagrada, kao i organizatorima ovog događaja. FIA će nastaviti da podržava vašu zemlju, rekao je Žan Tod u video poruci.
Pohvalivši organizatore, predsednik FIM Europe zahvalio se svima na divnoj večeri i poželeo puno sreće u daljem radu.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ovom prilikom primio je specijalno priznanje za izuzetan doprinos u razvoju auto, moto i karting sporta u Srbiji. Saradnja sa AMSS je i do sada bila uspešna, a nastojaćemo da je kroz zajedničke projekte još više ojačamo, istakao je Vulin zahvalivši se AMSS i predsedniku Mirku Butuliji za sve što su uradili za auto, moto i karting sport Srbije i tom prilikom podelio nagrade najmlađim trkačima.

Pored medalja tamičarima, predsednik AMSS i MSS Mirko Butulija, predsednik SAKSS Staniša Lazarac i generalni sekretar MSS Božidar Mihailović uručili su specijalna priznanja i drugim predstavnicima najvažnijih institucija koje podržavaju, pomažu i prate ove sportove u našoj zemlji, između ostalog i ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću i ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović.
Najprestižniju nagradu za osvojene tri šampionske titule, zlatnu kacigu, ove godine odneli su - u auto sportu Dejan Ilić (klasa brdske trke) i Slobodan Jakovljević (klasa auto slalom) i, u moto sportu - Branko Antić (klasa MX1) i Slobodan Krstić (klasa Moto klasik MK 500). Zlatna plaketa za osvojene tri šampionske titule na brdskim stazama pripala je klubu ASK Gaga Racing Team.

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.