Specijalno tužilaštvo za zločine OVK do sada ispitalo oko 100 osoba

Izvor: B92, 27.Sep.2019, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalno tužilaštvo za zločine OVK do sada ispitalo oko 100 osoba

Priština -- Predsednik Organizacije veterana bivše OVK, Husni Gucati izjavio je da je Specijalno tužilaštvo za zločine OVK do sada ispitalo oko 100 osoba.

On je za radio Slobodna Evropa rekao da su među do sada ispitanim većinom civili dok je manji broj pripadnika bivše OVK.

"Nama se do sada javilo oko 100 osoba koje su pozvane u Specijalni sud u svojstvu svedoka, ili u svojstvu osumnjičenih", kazao je Gucati.

Specijalni sud je postao operacionalan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u julu 2017. godine, dok je sa ispitivanjima počeo tokom decembra prošle godine.

Među pozvanima u sud su i sada već bivši premijer Ramuš Haradinaj, zamenik vrhovnog komandanta OVK Sokolj Bašota, portparol OVK Jakup Krasnići, članovi Glavnog štaba i komandanti operativnih zona bivše OVK.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Specijalni sud da zločine OVK do sada saslušao oko 100 ljudi

Izvor: Danas, 27.Sep.2019

Predsednik Organizacije veterana bivše OVK Husni Gucati izjavio je da je Specijalno tužilaštvo za zločine OVK do sada ispitalo oko 100 osoba. Članak Specijalni sud da zločine OVK do sada saslušao oko 100 ljudi se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.