Specijalne snage Ruske garde otkrile su u Hersonu dokaze

Izvor: B92, 04.Jul.2022, 14:31

Specijalne snage Ruske garde otkrile su u Hersonu dokaze

Specijalne snage Ruske garde otkrile su u Hersonu dokaze o radu posmatrača OEBS-a u interesu ukrajinskih specijalnih službi.

"Specijalci Ruske garde pronašli su u kući bivšeg načelnika Uprave SBU u Hersonskoj oblasti generala Vjačeslava Savčenka dokumente međunarodne posmatračke organizacije OEBS-a koji svedoče o saradnji sa ukrajinskim specijalnim službama“, navodi se u saopštenju, prenosi Sputnjik.

U Hersonu su pripadnici garde pregledali mondensku vilu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukrajinskog generala. Skupo uređenje kuće ukazuje na prisustvo velikih izvora finansiranja bivšeg ukrajinskog obaveštajca.

U kući su pronađena dokumenta koja pripadaju misiji OEBS-a u Ukrajini, iz kojih proizilazi da su se predstavnici organizacije nalazili u Hersonu i da su uživali lično pokroviteljstvo Savčenka. Često prisustvo pripadnika misije u ovoj kući potvrđuju svedočenja meštana.

"Specijalne snage Ruske garde zaplenile su rukom pisanu šemu lokacija jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije u Republici Krim, na teritorijama Rostovske, Smolenske, Belgorodske i Voronješke oblasti. To još jednom potvrđuje da su se pripadnici misije bavili obaveštajnim aktivnostima u interesu ukrajinskih specijalnih službi, kao i specijalnih službi zemalja NATO-a", ističe se u saopštenju.

Dokumenti su dostavljeni nadležnim organima. Oni govore o dugoročnoj i bliskoj saradnji međunarodne organizacije sa rukovodstvom Ukrajine, koja je izlazila van zvaničnih okvira i deklarisanih zadataka, napomenuli su u Ruskoj gardi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.