Španski sud optužio separatističke političare i Pudždemona

Izvor: B92, 23.Mar.2018, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španski sud optužio separatističke političare i Pudždemona

Madrid -- Vrhovni sud Španije podigao optužnice protiv 13 separatističkih političara medju kojima i odbeglog bivšeg predsednika katalonske vlade Karlesa Pudždemona.

Oni se terete za pokušaj pobune i proglašavanje nezavisnosti te pokrajine od Španije.

Sudija Pablo Ljarena izneo je danas optužnicu koja obuhvata istragu od četiri meseca o događajima koji su se odvijali prošle jeseni, prenosi AP.

Kazne za pobunu u Španiji, prema zakonima te zemlje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogu da dosegnu i do 30 godina.

Za pobunu su takođe optuženi i bivši potpredsednik Katalonije Oriol Žunkeras, bivši predsedavajući katalonskog parlamenta Karme Forkadel, separatistički akrivisti Hordi Sančez i Hordi Kiksart kao i predsednica Katalonske republikanske levice (ERC) Marta Rovira koja je danas izjvila da napušta Španiju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Optužnica protiv katalonskih političara za pokušaj pobune

Izvor: RTS, 23.Mar.2018

Vrhovni sud Španije optužio je 13 separatističkih političara, među kojima i odbeglog bivšeg predsednika katalonske vlade Karlesa Puđdamona, za pokušaj pobune i proglašavanje nezavisnosti te pokrajine. . Sudija Pablo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.