Španija u VELIKIM BRIGAMA: Posle nezaposlenosti, katalonska kriza NAJVEĆA MORA Madrida

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Nov.2017, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija u VELIKIM BRIGAMA: Posle nezaposlenosti, katalonska kriza NAJVEĆA MORA Madrida

Korupcija na trećem mestu

Vladina anketa pokazala je da je katalonska kriza postala drugi po redu izvor zabrinutosti u Španiji, posle nezaposlenosti, a ispred korupcije, koja je na trećem mestu.

Oko 29 odsto ispitanih rekli su da im je nezavisnost Katalonije jedna od tri najveće brige, dok je 66,2 odsto ispitanika reklo da je najviše zabrinuto nezaposlenošću, penosi AP.

Zabrinutost da bi Katalonija mogla proglasiti nezavisnost je u septembru izrazilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svega 7,8 odsto Španaca i ta tema se nalazila na devetom mestu među onima koje brinu građane Španije.

Ispitano je 2.487 Španaca između 2. i 11. oktobra, sa marginom greške od 2 procenta.

Katalonija je 1. oktobra održala referendum o nezavisnosti, koji je centralna vlada Španije u Madridu proglasila nelegalnim.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.