Srpski vojni piloti uhapšeni zbog narko-letova VIDEO

Izvor: B92, 23.Feb.2018, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski vojni piloti uhapšeni zbog "narko-letova" VIDEO

U Španiji je u akciji razbijanja međunarodnog lanca trgovine drogom uhapšeno 18 ljudi, uključujući dvojicu srpskih pilota, preneo je britanski Dejli telegraf.

Kako navode, Srbi su helikopterima prenosili drogu za jedan od najvećih svetskih kartela, a učestvovali su i u trgovini ljudima.

Prema pisanju britanskog lista, jedan od pilota je bivši srpski vojnik specijalizovan za noćno letenje, sa boravištem u Švajcarskoj.

Osim toga, "Dejli telegraf" navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je grupa koristila helikoptere koji su mogli da prenesu velike količine droge, kao i da su bili specijalizovani za krijumčarenje hašiša koji je helikopterima prenošen iz Maroka u Španiju.

Detaljna istraga koju je spovela policija Španije od Malage do Sevilje, rezultirala je i zaplenom tri vozila, nekoliko mobilnih telefona, letačkih instrumenata, bankovnih izvoda i oko 18.000 evra.

Prema pisanju medija, policijska operacija počela je 2017. godine kada je jedan helikopter korišćen za "narko-letove" pronađen u planinama Andaluzije.

Španski mediji ističu i da su zaplenjeni helikopteri proizvedeni u Nemačkoj, kao i da su pored nekoliko ljudi mogli da ponesu i do 900 kilograma droge u jednom letu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Španija: Pohapšeni dileri, među njima i piloti iz Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 24.Feb.2018, 01:13

U Španiji je u akciji razbijanja međunarodnog lanca trgovine drogom uhapšeno 18 ljudi, uključujući dvojicu srpskih pilota, preneo je britanski Dejli telegraf...Kako list navodi, dvojica Srba su helikopterima prenosili drogu za jedan od najvećih svetskih kartela i učestvovali su u trgovini ljudima...Prema...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.