Sokobanja: Hospitalizovano 107 pacijenata, na kiseoniku 84

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2021, 14:10

Sokobanja: Hospitalizovano 107 pacijenata, na kiseoniku 84

U kovid bolnici u Sokobanji na lečenju se nalazi 107 pacijenata iz cele Srbije, od čega je osam pacijenata na intezivnoj nezi, na kiseoniku se nalazi 84 pacijenata, dok je jedan pacijent priključen na neinvazivnu mehaničku ventilaciju, izjavila je danas za Tanjug direktorka te bolnice dr Vesna Milanović.

Prema njenim rečima, u specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti "Sokobanja'" koja je od 25. marta po treći put u kovid sistemu ima samo četri slobodna mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na kiseoniku.

"Danas planiramo otpust najmlađeg pacijenta koji ima 28 godina, a u toku je prijem kovid pozitivne pacijentkinje od 100 godina. U pitanju je pacijentkinja iz Knjaževca", navela je dr Milanović.

Dodaje da su svi njihovi pacijenti pod nadzorom lekara i medicinskog osoblja 24 časa dnevno i ulažu sve svoje napore kako bi svima pomogli i izašli u susret.

U toj kovid bolnici, kako je navela dr Milanović, od juče do danas bilo je 10 prijema i 11 otpusta.

"Svi hospitalizovani su sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom", kaže direktorka kovid bolnice u Sokobanji dr Vesna Milanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.