Šojgu Nemcima: Pitajte dedove kako se razgovara s Rusijom

Izvor: B92, 12.Avg.2018, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu Nemcima: Pitajte dedove kako se razgovara s Rusijom

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu poručio je Nemačkoj da ne razgovaraju sa Rusijom sa pozicije sile, već da se sete pouka iz istorije.

"Što se tiče izjava… ako govorimo konkretno o Nemačkoj, pre nego što izgovore takve reči, treba da se vrate u istoriju. I nakon svega što je Nemačka uradila našoj zemlji, mislim da tamo narednih 200 godina ne bi trebalo o tome da govore, ne bi trebalo da daju izjave. Neću govoriti oštrije i grublje, mislim da ste me razumeli“, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odgovorio je Šojgu, a prenosi RT.

On je to rekao na pitanje novinara da prokomentariše izjavu nemačke ministarke odbrane Ursule fon der Lajen da sa Moskvom treba razgovarati sa pozije "jedinstva i snage".

Ministar je rekao i da bi bilo poželjno da se sete istorije, pre nego što počnu da daju savete o razgovoru sa Rusijom sa pozicije sile.

"To što se tiče razgovora sa pozicije sile: opet se vratite u istoriju. Ako sami ne čitate, pitajte dedove: kako je to razgovarati sa Rusijom sa pozicije sile. Oni vam mogu ispričati“, posavetovao je Šojgu.

Ranije je ministarka odbrane Nemačke Ursula fon der Lajen pozvala da se pokaže oštriji stav prema Rusiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šojgu Nijemcima: Pitajte djedove kako se razgovara s Rusijom

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Avg.2018

MOSKVA - Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu poručio je Njemačkoj da ne razgovaraju sa Rusijom sa pozicije sile, već da se sjete pouka iz istorije..."Što se tiče izjava… ako govorimo konkretno o Njemačkoj, prije nego što izgovore takve riječi, treba da se vrate u istoriju. I nakon svega što...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.