Socijalno preduzetništvo - region bez granica

Izvor: Mondo, 05.Apr.2017, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalno preduzetništvo - region bez granica

Godišnja regionalna konferencija Forum socijalnih inovacija održaće se u četvrtak 6. aprila u Malom pozorištu “Duško Radović” u Beogradu od 9 do 16:30 sati.

Foto: Screenshot

Konferenciju organizuje Smart kolektiv u saradnji sa organizacijom NESST, uz podršku Evropske uniije, Fonda za saradnju TaiwanBusiness-EBRD i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Najveći događaj u Srbiji

Forum socijalnih inovacija je najveći godišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << događaj u Srbiji posvećen socijalnom preduzetništvu i održivosti civilnog društva. Do sada ga je posetilo više od 500 lidera iz civilnog, privatnog i javnog sektora koji su imali priliku da slušaju više od 80 govornika iz 16 zemalja.

Glavni program konferencije Ekosistemi socijalnih preduzeća u Hrvatskoj i na Zapadnom Balkanu razvijen je u saradnji sa organizacijom NESST, uz podršku Fonda za saradnju TaiwanBusiness-EBRD i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

U ovom delu programa biće predstavljeni rezultati istraživanja o mapiranju ekosistema socijalnih preduzeća u sedam zemalja regiona i preporuke za građenje stimulativnijeg okruženja za razvoj socijalnog preduzetništva.

Na otvaranju konferencije govoriće Neven Marinović, direktor Smart kolektiva, Daniel Berg, direktor za Srbiju, EBRD i Roxana Damaćin-Tecu, portfolio direktorka, NESST.

Na ovogodišnjoj konferenciji, zajedno sa vodećim međunarodnim i regionalnim ekspertima iz ove oblasti, "ponudiće odgovore na brojna pitanja: Šta su najčešći izazovi sa kojima se susreću socijalni preduzetnici u Hrvatskoj i na Zapadnom Balkanu? Koji su novi modeli finansiranja socijalnih preduzeća u regionu i Evropi? Kako možemo bolje integrisati koncept društvenog uticaja u razvoj povoljnog okruženja i investicionih strategija?"

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Četvrti forum socijalnih inovacija

Izvor: DobreVesti.rs, 06.Apr.2017, 09:01

Godišnja regionalna konferencija Forum socijalnih inovacija održaće se u četvrtak, 6. aprila u Malom pozorištu “Duško Radović” u Beogradu.. . .Konferenciju organizuje Smart kolektiv u saradnji sa organizacijom NESsT, uz podršku Evropske uniije, Fonda za saradnju TaiwanBusiness-EBRD i Evropske...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.