Snimci iz Hong Konga LEDE KRV U ŽILAMA: Probali da ZAPALE POLICAJCE pa dobili BOJEVU MUNICIJU kao odgovor (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Avg.2019, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimci iz Hong Konga LEDE KRV U ŽILAMA: Probali da ZAPALE POLICAJCE pa dobili BOJEVU MUNICIJU kao odgovor (VIDEO)

Na ulicama i vodeni topovi.

Jedan policajac pucao je iz pištolja tokom današnjih nereda u Hongkongu što je prva upotreba prave municije od kada su počeli nasilni protesti u junu.

Na snimcima i fotografijama se mogu videti i drugi pripadnici policije kako drže oružje upereno u demonstrante koji su ih jurili noseći šipke.

Ovo je takođe bio i prvi protest tokom kog je policija izvela na ulicu vodene topove.

NOW. Tear gas and bricks. This is >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a fierce fight in close range. Neither side budging. Happening now. Tsuen Wan. #HongKong #HongKongProtests pic.twitter.com/g1tcVl47jQ

— Ramy Inocencio 英若明 (@RamyInocencio) August 25, 2019

Iz policije je lokalnim medijima rečeno da je pucanj bio upozorenje demonstrantima i da je nekoliko policajaca odvedeno u bolnicu zbog povreda.

Demonstracije u Hongkongu su počele u znak protesta protiv predloženog zakona o izručenju kojim bi bila omogućena ekstradicija iz Hongkonga u Kinu, a nakon što je nacrt zakona povučen okupljanja su prerasla u proteste protiv vlade.

Radical protesters in Hong Kong attack police officers with stones, sticks and petrol bombs pic.twitter.com/oMQrdUxpcX

— China Xinhua News (@XHNews) August 25, 2019

Vremenom su postali izuzetno nasilni, pogotovo na aerodromu kada su demonstranti nasumično tukli civile i optuživali ih da su policajci u civilu, za šta nisu imali nikakve dokaze.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.