Sneg napravio potpuni kolaps; svi putevi prvog reda očišćeni; apel ministra VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 22.Jan.2022, 13:57

Sneg napravio potpuni kolaps; svi putevi prvog reda očišćeni; apel ministra VIDEO/FOTO

Sneg koji je pre nekoliko sati počeo da pada u Beogradu za vrlo kratko vreme zavejao je ulice glavnog grada.

Sneg je napravio problem mnogim vozačima zbog čega je došlo do kolapsa u saobraćaju širom prestonice, kao i do brojnih sudara.

Oko 11 sati kod Batajničke petlje došlo je do čak osam sudara.

Prema prvim informacijama ni u jednom od njih, srećom, nema povređenih, kao ni obustave saobraćaja.

Jedan vozač je proklizao s puta i automobil >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mu je završio na bankini na autoputu Novi Sad- Beograd.

Do nezgode na autoputu došlo je i kod Batajnice gde se automobil zakucao u kamion.

Sudar se dogodio i na mostu Gazela.

Sneg koji neprestano pada čini vidljivost manjom.

Ništa bolje nije ni u drugim delovima glavnog grada, a ulice na Novom Beogradu su potpuno zavejane, dok sneg ne prestaje da pada.

Sneg je napravio probleme i vozačima GSP-a.

Tako se jedan autobus zaglavio u Žarkovu, nasred ulice, jer nije mogao dalje da nastavi svoj put.

Autobus na liniji 70, koji ide od Bežanije do RK Ikea, sleteo je sa puta, a kako prenose, putnici su dalje morali da nastave pešice.

Kolaps je nastao i u naselju Braće Jerković, ispod crvenog solitera.

Nekoliko autobusa ostalo je zaglavljeno u rupi. Takođe, objavljeno je i da je jedan autobus sleteo sa Mladenovačkog puta.

Dva autobusa koja prevoze putnike na liniji 18 proklizala su na uglu Darvinove i Bulevara Peke Dapčevića, dok su se trole zaglavile na uglu Svetogorske i Takovske.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović apelovao je na sve građane da ne kreću na put bez preke potrebe.

"Angažovano je više od 1000 putara, više od 600 kamiona i oko 270 mašina za čišćenje snega kako bi obezbedili normalno odvijanje saobraćaja", naveo je Momirović.

Svi državni putevi prvog i drugog reda su prohodni, kao i prilazi turističkim centrima i graničnim prelazima, a trenutno je JP "Putevi Srbije" u drugom stepenu pripravnosti, što znači da je na račišćavanju snega angažovano oko 1.200 ljudi, izjavio je danas rukovodilac odeljenja za auto-puteve u JP "Putevi Srbije" Dragan Pavković.

U izjavi za Tanjug, Pavković je rekao da je angažovano i oko 700 jednica opreme za čišćenje snega u 196 putnih baza u Srbiji, kao i da ima dovoljno soli i ostalih materijala za pospianje kolovoza.

"Ukoliko bude potrebe, i u zavisnosti od vremenskih prilika, stepen pripravnosti biće povećan", rekao je Pavković.

Ističe da trenutno probleme na terenu prave teretna vozila, jer, kako kaže, dosta njih koristi letnje gume, a ne zimsku opremu koja je obavezna da se koristi u ovakvim uslovima.

"Zbog toga smo danas u toku prepodneva imali dve situacije na prilazu ka Beogradu, jedna je bila preko Begaljičkog brda, a druga nadomak Novih Banovaca, vozila su se kretala bez zimske opreme i na tim mestima imali smo otežano odvijanje saobraćaja", rekao je Pavković.

Pored toga, dodao je, takve okolnosti otežavaju i putarima da očište sneg na kolovozima.

Pavković je najavio da će, s ozbirom da su raščišćeni putevi prvog i drugog prioriteta, uskoro biti raščišćeni i putevi trećeg prioriteta.

Apelovao je na vozače da brzinu prilagode uslovima na terenu, a poseban apel uputio je vozačima teških teretnih vozila da obavezno koriste zimsku opremu, kao i da na deonicama auto-puteva izbegavaju preticanje.

"Jutros smo imali više saobraćajnih nezgoda zbog toga, a na jednoj lokaciji nadomak Novih Banovaca, teretno vozilo se kretalo preticajnom trakom, a zbog otežanih uslova vidljivosti, putničko vozilo ga je udarilo otpozadi", rekao je Pavković.

Preporuke za vozače:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Snijeg napravio potpuni kolaps u Srbiji: "Ne krećite na put bez preke potrebe"

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2022

BEOGRAD - Snijeg koji je prije nekoliko sati počeo da pada u Beogradu za vrlo kratko vrijeme zavejao je ulice glavnog grada Srbije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.