Snažno nevreme u Beogradu, prekid tramvajskog i trolejbuskog saobraćaja

Izvor: RTS, 08.Jun.2020, 20:14

Snažno nevreme u Beogradu, prekid tramvajskog i trolejbuskog saobraćaja

Tokom popodneva Beograd je pogodilo snažno nevreme praćeno grmljavinom i kišom. Tramvaji i trolejbusi isključeni su iz saobraćaja zbog velike količine vode. Automobili se teško kreću auto-putem kroz Beograd. Policija je izvukla četiri osobe iz vozila, koje je bilo zaglavljeno u vodi.
Nevreme praćeno jakim vetrom pogodilo je prestonicu, a ulicama pojedinih naselja tekla je velika količina vode. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Glavni dispečer GSP-a Dejan Vuković rekao je za RTS da su tramvaji i trolejbusi isključeni iz saobraćaja od 19.30 časova zbog velike količine vode.

Prema njegovim rečima, ulice su pune vode na Medakoviću, Banjici i u Paunovoj ulici. Voda je bila na ulicama i kod Autokomanda i Železničke stanice.
Prema podacima RHMZ-a, u Košutnjaku je palo 52 litra kiše u periodu od 17 do 20 časova, a u centru grada oko 50 litara.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da će uskoro biti normalizovan gradski saobraćaj, a da se sutra očekuje oko 20 litara padavina u Beogradu.
Govoreći o javnom prevozu, naveo je da je postojao problem s podvožnjakom u 11. krajiške divizije, gde je u 19.45 zaustavljen saobraćaj. Kako je rekao, policija je odatle izvukla četiri osobe iz vozila, koje je bilo zaglavljeno u vodi.  

Istakao je i da su tri stabla pala u Beogradu, ali da je "Gradsko zelenilo" u roku od 40 minuta rešilo sva tri problema. 
Kako jedan čitalac Sajta RTS-a javlja, drvo je palo na automobil u Ulici Ignjata Joba.

Zamenik gradonačelnika je istakao i da su trenutno aktivna tri požara na teritoriji grada, dok ih je tokom popodneva bilo šest.
"Oni su pod kontrolom, deset vatrogasnih ekipa se nalazi na terenu i pomaže da se voda iscrpi u podrumima i na određenim mestima gde postoje problemi - rekao je Vesić.
RHMZ je za danas i sutra prognozirao nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguća velika količina padavina, od 20 do 30 milimetara za kratak vremenski period, a ponegde i više, kao i grad.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.