Smrducka vam u stanu? Probajte ovo i gosti više neće bežati!

Izvor: NaDlanu.com, 10.Okt.2014, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrducka vam u stanu? Probajte ovo i gosti više neće bežati!

Neprijatni mirisi svakodnevni su problem mnogih domaćinstava, a ponekad ih ni ne primetimo ili mislimo da smo dovoljno provetrili prostoriju...

Ponekad nismo ni svesni da u kući imamo miris, ali naši gosti svakako će to odmah primetiti. Ako ne želite da reskirate, postoji nekoliko trikova kojima ćete brzo i lako osvežiti stan. Osveživači u sprejevima ili bočicama koje polako otpuštaju miris jedan su od najbržih načina, ali i mirisne sveće lako mogu da reše problem. >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Mirisne sveće sem toga lepo izgledaju pa daju poseban šmek ako je u pitanju neko večernje druženje ili jednostavno želite da se opustite i uživate u svom domu. 

Žoli Ker u Americi je poznata kao veliki stručnjak za čišćenje i organizaciju doma, a za Huffington Post otkriva jedan trik s limunom. Skuvajte koru od limuna u vodi i pošto se ohladi, sipajte je u raspršivač. Koru od limuna ćete ukloniti, a voda će biti dovoljan osveživač vazduha u kući.



Razni osveživači ili mirisne sveće samo će maskirati mirise i idealni su kada vam se najave gosti pa nemate puno vremena da ih se rešite, neprijatne mirise možete i iskoreniti nekim drugim metodama. Časopis Good Housekeeping naglašava kako su neprijatni mirisi u kući obično alkalni, a sredstva za maskiranje kisela pa ih zato ne mogu eliminisati.

Da biste to postigli, ne treba vam mnogo para, jer je sirće, baš kao i kod čišćenja, idealan saveznik. U malu posuduu sipajte sirće i ostavite ga na nekom manje vidljivom mestu. Posle dan ili dva dana upiće sve mirise i to ćete najbolje primetiti kada se vratite kući, a ne dok boravite u prostoru. Budući da će za nekoliko dana sirće da izvetri, setite se da sipate novo. Za brže rezultate stavite vodu i sirće u lonac pa pustite da provri i stvori se para. Ona će takođe odlično da neutrališe neprijatne mirise.

Neprijatan miris od ljubimaca, koji se najčešće uvuče u tapecirani nameštaj ili tepihe možete rešiti sodom bikarbonom. Ostavite da stoji 15 minuta na kritičnom mestu i zatim usisajte.

Ponekad se neprijatni mirisi u kući stvore i u kanti za otpatke i lako će ispuniti kuhinju. Da biste to sprečili, iskoristite koru isceđenog limuna i ubacite je u smeće. Može pomoći i pomorandža.

Ako imate problema s gadnim mirisom u frižideru, stavite u jednu otvorenu posudicu praška za pecivo i ostavite preko noći. Trebao bi da upije sav miris, a zatim prebrišite sve police i rešetke rastvorom sirćeta i vode.

Izvor: portaloko

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.