Smenjen Duraković

Izvor: B92, 16.Sep.2021, 13:12

Smenjen Duraković

Ćamil Duraković smenjen je sa funkcije predsednika Skupštine opštine Srebrenica

Za njegovu smenu glasalo je 15 odbornika, a jedan je bio protiv, saznaju "Nezavisne novine".

Kako prenose tamošnji mediji, ovakav epilog bio je očekivan pošto su se srpski odbornici u Srebrenici, njih 15, dogovorili da će izglasati smenu Durakovića.

"Nezavisne" podsećaju da je na sednici Kolegijuma SO Srebrenica, održanoj 25. avgusta, izglasan dnevni red naredne sednice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SO, koja je obuhvatila i tačku dnevnog reda koja se odnosi na smenu Durakovića.

Prethodno su odbornici srpske nacionalnosti u SO Srebrenica dostavili predlog za njegov opoziv.

"Podnosimo prijedlog za opoziv predsednika SO Srebrenica. Predlog podnosimo zbog neprimerenog i nedoličnog ponašanja i istupa predsednika Skupštine putem medija gde nastupa u svojstvu funkcionera Skupštine, a ne u svoje lično ime, te kršenja poslovnika u vezi sa zakazivanjem sednica SO", navedeno je u predlogu dostavljenom Kolegijumu SO.

Kako su dodali, razlog za opoziv je uzastopno kršenje Ustava Republike Srpske, negiranje Republike Srpske, te omalovažavanje funkcionera Milorada Dodika i Nenada Stevandića.

Na čelu ove lokalne zajednice je Srbin Mladen Grujičić, što znači da lokalnom parlamentu treba da predsedava neko iz reda Bošnjaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.