Smejurija u Prištini: Propao marš za ujedinjenje Albanaca s juga Srbije sa lažnom državom Kosovom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Nov.2018, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smejurija u Prištini: Propao marš za ujedinjenje Albanaca s juga Srbije sa lažnom državom Kosovom (VIDEO)

U organizaciji Udruženja "Ćamerija" u Prištini održan je marš za ujedinjenje Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe sa lažnom državom Kosovom. 

Iako označen kao istorijsko okupljanje marš nije naišao na odziv kosovskih Albanaca. "Dolino Albanija je sa tobom" i "Dolino Sandžak je sa tobom" samo su neki od transparenata koje su razvili nekoliko stotina okupljenih Albanaca iz opština sa juga Srbije na maršu kojim demonstriraju želju za ujedinjenjem.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vi ste ćelija sa svih nacionalnih teritorija Albanaca. Ovo je istorijski momenat gde se dolina Preševa snažno podržava od svih Albanaca. Podrška za ponovno ujedinjene sa Kosovom sa zemljom na kojoj nam je mesto odavnina - rekao je predsednik Demokratske Albanaca iz Preševa Ragmi Mustafa.

I ostali govornici na skupu su imali slične poruke i pominjali su teritorije balkanskih država. Tako je pomenuta Ilirida - prostor na kojem žive Albanci na zapadu Makedonije, zatim Malesia - deo Crne Gore i Ćamerija - deo severozapadnog dela Grčke.

Izuzev logističke podrške policije i prisustva nekoliko domaćih televizijskih ekipa niko od političkih predstavnika Albanaca sa Kosova nije pokazao veće interesovanje za današnje okupljanje Albanaca sa juga Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Albanci najavljuju nove ciljeve: Ilirida, Malesija, Ćamerija...

Izvor: Vesti-online.com, 10.Nov.2018

U organizaciji Udruženja "Ćamerija" u Prištini je održan marš za ujedinjenje Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom...RTS navodi da marš, iako označen kao istorijsko okupljanje, nije naišao na odziv kosovskih Albanaca...Maršu je prisustvovalo nekoliko stotina Albanaca iz opština...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.