Sme da se čita samo šta je vlast odobrila: Ažuriran spisak

Izvor: B92, 20.Okt.2021, 08:48

Sme da se čita samo šta je vlast odobrila: Ažuriran spisak

Kinesko regularno telo za internet objavilo je spisak internet servisa za vesti. Dozvoljeni samo zvanično odobreni izvori.

Kineska administracija za sajber prostor (CAC), vodeće regulatorno telo za internet u toj zemlji, objavila je danas ažurirani spisak od 1.358 internet servisa za vesti i instrukciju da pružaoci usluga javnog informisanja mogu da prenose informativne sadržaje samo iz zvanično odobrenih izvora.

Lista internet serisa objavljena je u jeku novih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << regulatornih mera za različite industrijske sektore, uključujući i medijsku sferu, prenosi Rojters.

Kineski regulator je istakao da internet servisi, koji prenosi informativne sadržaje, moraju da se pridržavaju najnovije liste dozoljenih izvora, uz upozorenje da će svi koji se ne budu pridržavali pravila biti suočeni sa sankcijama i kaznama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.