Službenik ambasade okuplja opoziciju: Englezi prave novi DOS

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2018, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Službenik ambasade okuplja opoziciju: Englezi prave novi DOS

Pritisak na predsednika Srbije se nastavlja

Službenik britanske ambasade, koji uskoro završava mandat u Beogradu, organizuje tajni sastanak van Srbije na kojem će ohrabriti opoziciju po ugledu na nekadašnji DOS, prenosi Srpski telegraf.

Cilj ove akcije je da se Dragan Đilas, Saša Janković, Boško Obradović, Zoran Lutavac i Vuk Jeremić spoje u isti tim, koji bi bio protivteža aktuelnoj vlasti i šefu države Aleksandru Vučiću, oko koga se sve više steže >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obruč da poklekne pred pritiscima Zapada i stavi potpis na samoproglašenu nezavisnost Kosova.

Pročitajte i:

- Sastanak koji treba da se održi van granica Srbije prisustvovaće operativci iz opozicionih redova. Oni će za svoje buduće političko delovanje dobiti snažnu podršku Velike Britanije i posredno Amerike. Iako niko od nje ne gaji iluzije da će tako lako uspeti da sruše vlast u Srbiji, ujednjenje im služi kao kec u rukavu za disciplinovanje Vučića – navodi izvor koji ističe da će novi front na raspolaganju imati značajnu finansijku podršku Londona.

Stoga ne čudi što je naprasno splasnuo otpor pojedinaca iz redova opozicije da u savez uđu Dveri, čije je prisustvo prvobitno bilo diskutabilno zbog radikalnih stavova po pitanju prava manjina, kao i pljuvanja Zapada i EU.

- U savezu bi trebalo da budu sve stranke, udruženja, pokreti i pojedinci koji žele normalizaciju odnosa u Srbiji, vladavinu prava, slobodnih medija, nezavisno sudstvo – rekao je novopečeni lider DS Zoran Lutovac upitan da li će poželeti dobrodošlicu DSS i Dverima.

U istom duhu odgovara i Boško Obradović, napominjući da se redovno viđa sa inicijatorom saveza Draganom Đilasom.

- Niko od nas trenutno ne može samostalno da pobedi ovu vlast. Neka ukrupnjavanja na opozicionoj političkoj sceni su potrebna. Koja i kakva, da li treba ići u jednu, dve ili tri opozicione kolone – to je pitanje za razmišljanje – kaže Obradović.

Na pitanja novinara, britanska ambasada nije odgovorila

Nikola Nikodijević, predsednik beogradskih socijalista, uveren je da su napori Engleza uzaludni s obzirom na to da neke opozicione partije nisu uspele da preskoče izborni cenzus.

- Mogu da naslutim da se ne radi o prijateljskom delovanju prema državi i njenim građanima, a mi smo takav poguban scenario već gledali. Ovu opoziciju ne može da okupi niko , pa ni bivše ili sadašnje diplomate, bez obzira na to koliko ulažu novca u taj poduhvat, zato što politička snaga opozicije ne postoji – zaključuje Nikodijević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.