Slučaj šverca tone kokaina: Uhapšen Zvorničanin po međunarodnoj poternici

Izvor: B92, 29.Avg.2019, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj šverca tone kokaina: Uhapšen Zvorničanin po međunarodnoj poternici

Zvorničanin S. Č. uhapšen je po međunarodnoj poternici raspisanoj zbog sumnje da je bio u kriminalnoj grupi osumnjičenoj za šverc kokaina od 18 miliona evra.

Portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar rekao je, navodeći samo inicijale osumnjičenog, da je proverama utvrđeno da je za njim međunarodnu poternicu raspisao Interpol Zagreb, prenosi RTRS.

"Posle hapšenja osumnjičeni je predat u nadležnost Suda BiH", dodao je Bobar.

Prema nezvaničnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << informacijama, on je brat N. Č., koja je u julu uhapšena sa još jednom osobom. Oni su tada privedeni zbog sumnje da su prenosili novac za međunarodnu kriminalnu grupu na čijem je čelu M. D. (60), koji se tereti za šverc 600 kilograma kokaina vrednog 18 miliona evra iz Urugvaja u Švajcarsku.

Nevenka Čuturić je uhapšena 13. jula, a dva dana nakon toga određen joj je pritvor. Tada je raspisana i poternica za njenim bratom.

O kriminalnim aktivnostima ovog klana istrage se vode u nekoliko zemalja, između ostalog u Švajcarskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Hongkongu i Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.