Slučaj seksualnog vršnjačkog nasilja u osnovnoj školi?

Izvor: N1 televizija, 19.Nov.2017, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj seksualnog vršnjačkog nasilja u osnovnoj školi?

Republička prosvetna inspekcija trebalo bi u ponedeljak da poseti OŠ "Dragojlo Dudić" u beogradskom naselju Mali Mokri Lug, kako bi se utvrdile činjenice oko seksualnog vršnjačkog nasilja kojem je učenica D.P. bila izložena dve godine, od strane školskih drugova A. M. i L. J, pišu Večernje novosti.

"Pod lupom" nadležnih prosvetnih službi biće da li je škola adekvatno reagovala na prijavu zlostavljanja i preduzela sve neophodne mere. Javnost je za ovaj slučaj saznala >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kada je devojčica prijavila nastavnici da su joj u sredu uveče A. M. i L. J. dali kesicu narkotika. Odmah je obaveštana policija, a učenica je inspektorima, osim o izloženosti vršnjačkom nasilju, ispričala da su je dečaci primoravali i na oralni seks.

Kako su Večernje novosti nezvanično saznale, L. J. nije učenik ove škole, već druge osmoletke.

Majka devojčice Mira P. rekla je "Novostima" da joj se ćerka i pre tri meseca poverila da je dečak A. M. maltretira, ali da je, kada su otišli u školu da prijave, ona sve demantovala. Međutim, nakon poslednjeg incidenata sa kesicom narkotika, devojčica je policiji izjavila da su dva učenika maltertirala i tvrdila da je bilo i seksualnog uznemiravanja, prenosi ovaj beogradski list.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.