Izvor: N1 televizija, 04.Okt.2018, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj "jelka": Vesić tužio Božovića, traži milion dinara

Danas je pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu počelo suđenje zbog novogodišnje jelke, one za koju se tvrdilo da je najskuplja na svetu.

Izvor: N1

Zbog izjave da je tadašnja gradska vlast nenamenski pokušala da uzme 83 hiljade evra, koliko je jelka koštala, tadašnji gradski menadžer, a danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić privatno je tužio poslanika Demokratske stranke Balšu Božovića, jer mu je, kako navodi u tužbi, povredio čast, ugled i dostojanstvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Goran Vesić protiv Balše Božovića, ili kako je novogodišnja jelka s Trga Republike završila na sudu. Pred njim se na zakazanom prvom ročištu pojavila samo tužena strana - poslanik Demokratske stranke. Zbog tri tvita, jedne objave na Fejsbuku i nekoliko naslova u medijima, ali pre svega zbog prošlogodišnje izjave da, citiramo: "očekuje da tužilaštvo Sinišu Malog i Gorana Vesića, zajedno sa jelkom, pošalje da Novu godinu slave u Centralnom zatvoru“.

"Do dana današnjeg niti je bilo koja inspekcija, niti tužilaštvo pokrenulo bilo kakvu istragu, a evo dobio sam tužbu od milion dinara od strane gospodina Vesića", rekao je Božović.

Na milion dinara - na toliko je zamenik gradonačelnika Goran Vesić procenio sopstvene duševne bolove pretrpljene zbog povrede časti i ugleda jer poslanik Božović, navodi u tužbi, javno ga je "uvredio, ostramotio i ocrnio".

"Gospodin Vesić nek brine o svom duševnom bolu, ja brinem o duševnom bolu građana koji sve to plaćaju", rekao je na to Božović.

U sudnicu Vesić šalje advokata, medijima saopštenje, u kome poručuje Božoviću "lelekanje ti neće pomoći":

"Božović i slični misle da za njih ne važe zakoni, da mogu svakodnevno da kleveću, a da pri tom niko ne sme da ih tuži i zatraži zaštitu pred sudom. Božović misli da svako koga kleveće ne sme slučajno da ga tuži sudu i da iskoristi svoja ustavna prava. Kao pravnik, Božović bi više trebalo da veruje u sud i pravnu državu. Ono što je danas Božović uradio je direktan i nezakonit pritisak na pravosuđe", saopštio je Vesić.

Božović, s druge strane, Vesićevu tužbu vidi kao osvetu i poručuje zameniku gradonačelnika da ga tužbama neće ućutkati.

Ponavlja da je Grad u budžetu za 2018. predvideo novogodišnju jelku od 83.000 evra, koju je potom, nakon što se podigla velika bura u javnosti, firma Kip lajt od koje grad kupuje svu rasvetu, naprasno rešila da pokloni gradu.

Tada je i predsednik Aleksandar Vučić tvrdio da je netačna informacija da je na tenderu za jelku Kip lajt jedini ponuđač, pa je u programu TV Pink naveo imena navodno još četiri ponuđača, ali ga je tri meseca kasnije demantovao gradski sekretarijat koji je u odgovoru N1 potvrdio da, osim Kip lajta, drugih ponuđača nije bilo.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vesić i Balša Božović na sudu zbog jelke

Izvor: N1 televizija, 04.Okt.2018

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu počelo suđenje zbog novogodišnje jelke. Zbog izjave da je tadašnja gradska vlast nenamenski pokušala da uzme 83 hiljade evra, koliko je jelka koštala, tadašnji gradski menadžer, a danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić privatno je tužio poslanika Demokratske...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.