Slučaj Skadarlija: Kaldrma se vraća, čista i oprana FOTO

Izvor: B92, 13.Nov.2017, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Slučaj Skadarlija": Kaldrma se vraća, čista i oprana FOTO

Postavljanje kaldrme u Skadarskoj ulici je počelo na delu koji je pripremljen za te radove u dužini od oko 120 metara, saopštila je pres-služba Grada Beograda.

Kako navode iz JP "Putevi Beograda”, u planu je da taj posao bude završen 1. decembra ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Kamen je po otpočinjanju radova očišćen, opran i pripremljen za postavljanje, a taj posao se radi uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda i uz konzervatorski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nadzor, dodaje se.

"Sada je na tom delu Skadarske ulice postavljen šator, kako bi i po kiši mogao da se obavlja posao", istaknuto je u saopštenju.

Podsetimo, pre tri dana na društvenim mrežama objavljena je fotografija na kojoj se vide radovi u jednoj od najpoznatijih beogradskih ulica – Skadarliji, a tamo asfalt.

Na fotografiji se vidi kako u donjem delu Skadarlije više nema kaldrme, kao i da je centralnim delom ulice postavljen asfalt, što je izazvalo brojne reakcije na društvenim mrežama.

Gradski menadžer Goran Vesić naveo je da će u Skadarliju biti vraćena stara turska kaldrima koja je, kako kaže, u međuvremenu restauirirana

"Asfalt kao podloga ne dozvoljava deformacije podloge i ispiranje kamenog agregata u podlozi. Asfaltnom podlogom se poboljšava stabilnost kaldrme ili bilo koje druge završne obloge bilo da je u pitanju kocka ili ploča", rekao je Vesić.

Skadarlija je jedna od najpoznatijih beogradskih ulica, a poznata je i kao boemska četvrt u koju su tokom istorije često navraćali pisci, glumci, pevači i drugi umetnici.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.