Slučaj Marjanovića PADA NA SUDU: Ukoliko se ne nađu novi dokazi, Zoran će biti OSLOBOĐEN

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Nov.2017, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Marjanovića PADA NA SUDU: Ukoliko se ne nađu novi dokazi, Zoran će biti OSLOBOĐEN

Nove okolnosti

Dokazi koji su dosad prikupljeni u istrazi koja se vodi protiv Zorana Marjanovića (39), osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene Marjanović (33) 2. aprila 2016, a u koje su odbrana i porodica nastradale imale uvid, nisu čvrsti da bi Marjanović završio na robiji, smatraju sagovornici. Do sada nije pronađen krunski svedok koji je video zločin, nema oružja kojim je ubijena pevačica i nema priznanja krivice. Za sada su jedini dokazi zbog kojih je Zoran Marjanović >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uhapšen krv i blato pronađeni na njegovim farmerkama i njegov DNK nađen na glavi mrtve pevačice.

U naredbi za pokretanje istrage protiv Zorana Marjanovića stoji scenario da je muž pevačice ostavio dete na nasipu, odjurio u pravcu supruge, ubio je tvrdim predmetom i njeno telo ostavio u kanalu. Prema rečima sagovornika, međutim, ukoliko i dođe do podizanja optužnice, slučaj Marjanovića će pasti na sudu jer za sada nema ključnih dokaza koji bi ga doveli u vezu sa zločinom.

Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja (CFI), smatra da će, ukoliko i dođe do postupka protiv Marjanovića, odbrana lako osporiti navode tužilaštva.

- Logičan potez odbrane bio bi da pozovu nas stručnjake da posvedočimo na sudu i odbranimo tezu da Jelena nije ubijena na nasipu. Tako pada optužnica. Tužilaštvo mora da dokaže da je pevačica ubijena na nasipu, da tačno opiše način, a ako ne uspe, sud će ceniti dokaze koji su navedeni u optužnici i doći će do oslobađajuće presude – kaže Šipka i napominje da sve ovo tvrdi na osnovu dokaza koji su do sada poznati.

On dodaje da je cilj CFI od početka da pomogne tužilaštvu , da ih usmeri i ukaže na bitne činjenice i dokaze.

Superveštačenje

- To smo pokušali da uradimo i sa zahtevom u kom smo naveli koje istražne radnje je potrebno učiniti da bi se došlo do ubice, ključnih dokaza i na kraju presude – priča Šipka.

Da su dokazi protiv Marjanovića tanki, smatra i Predrag Savić, advokat porodice Krsmanović.

- Ako tužilaštvo ne iznese ozbilje dokaze i uvrsti ih u optužnicu šest meseci od hapšenja, Zorana Marjanovića moraju da puste na slobodu. Ako imaju dokaze, neka kažu koji su, neka dokažu da je Jelena ubijena na nasipu. Međutim, za sada dokaza za to nema. Tvrdim da je istraga traljavo urađena, napravljen je niz grešaka i propusta – kaže Savić.

On dodaje da je ipak moguće da tužilaštvo u optužnici navede ozbilje dokaze, proširi istragu i donese nove naredbe za istražne radnje i time uozbilji ceo slučaj.

- Očekujem da tužilaštvo sada, nakon fotografija koje su objavljene u javnosti, naredi da se uradi super veštačenje, kojim će dokazati gde je tačno ubijena pevačica – dodaje advokat Savić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.