Slovenski predsednik SLUČAJNO otkrio da njegov vozač KRŠI ZAKON! Evo i kako!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2019, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenski predsednik SLUČAJNO otkrio da njegov vozač KRŠI ZAKON! Evo i kako!

Vozač je namjerno blokirao alarm za nepropisnu vožnju!

Objavom fotografije na Twitteru slovenski predsednik Borut Pahor razotkrio je svog vozača koji na auto-putu kod Šibenika nije bio vezan sigurnosnim pojasom, dok je Pahor uživo pratio biciklističku trku.

- Sada smo ispred Šibenika, gde se sutra sastajem s hrvatskom predsednicom i austrijskim predsednikom, a naš sjajni biciklista Roglič je na Vuelti tik pred ciljem, s velikim izgledom da bude pobednik ove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << etape i obuče crvenu majicu - napisao je Pahor uz fotografiju koja je snimljena dok se juče vozio na trilateralni predsednički sastanak.

Na njoj se vidi kako Pahor na zadnjem sedištu kombija marke "Mercedes" prati prenos trke iz Španije sa slušalicama na ušima.

No, fotografija je otkrila i sporni detalj. Naime, Pahorov službeni vozač i telohranitelj, zaposlen u ministarstvu unutrašnjih poslova, vozio je predsednika države i zapovednika oružanih snaga nevezan sigurnosnim pojasom.

Tik pred Šibenikom za jutrišnje srečanje s hrvaško predsednico Grabar-Kitarović in avstrijskim predsednikom Van der Bellenom, leteča ROGLA tik pred ciljem, da zmaga etapo in obleče rdečo majico. Tudi Pogačar goni kot nor😊 @rogla pic.twitter.com/UM0Vrb7riE

— Borut Pahor (@BorutPahor) September 3, 2019

Iz fotografije je jasno da na pojas nije zaboravio, nego je namerno blokirao alarm koji upozorava na nepropisnu vožnju.

Iz slovenske policije kažu da se vozač prilagodio hrvatskom protokolu

Slovenska policija opravdava predsednika i njegovog vozača, ističući da je Pahor imao pratnju hrvatske policije i da se njegov vozač prilagodio hrvatskom protokolu.

Kažu da je, prema hrvatskom zakonu, u nekim posebnim situacijama vozačima dopušteno da se u automobilu ne vežu sigurnosnim pojasom ako pri tome ne ugrožavaju druge vozače.

Kad zaštićena osoba putuje u inostranstvo, onda se metodika i taktika zaštite prilagođavaju protokolu zemlje domaćina, navode u policiji i tumače da se vozač-telohranitelj nije vezao pojasom kako bi u eventualnoj vanrednoj situaciji mogao brzo izaći iz vozila.

Pahora u Sloveniji zbog čestih objava na društvenim mrežama ponekad zovu "kraljem Instagrama", a popularnost mu pojačava i imidž amaterskog trkača na duge staze i strastvenog gledatelja sportskih događaja.

Ovo su NAJMOĆNIJE FOTOGRAFIJE koje su ikada napravljene, a iza svake se krije POSEBNA PRIČA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.