Slovenija rasporedila hiljadu policajaca na granici s Hrvatskom

Izvor: B92, 02.Jun.2020, 18:08

Slovenija rasporedila hiljadu policajaca na granici s Hrvatskom

Slovenija je na granici s Hrvatskom rasporedila dodatnih više od hiljadu policajaca zbog povećanog priliva migranata tzv. balkanskom rutom

U zadnje dve nedelje primećuje se povećani broj ilegalnih migranata na balkanskoj ruti, rekao je novinarima zamenik glavnog direktora policije Jože Senica.

Policija će pojačati nadzor na delovima granice u nadležnosti policijskih uprava Ljubljana, Novo mesto i Koper, koje su i inače najizloženije ilegalnim prelascima. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U akciji, koja će trajati do petka, policija će koristiti sva raspoloživa tehnička sredstva i kao dosad pomagaće joj pripadnici vojske, rekao je Senica.

Govoreći o ilegalnim migracijama, premijer Janez Janša je u ponedjeljak uveče najavio da će njegova vlada uvesti strožu politiku prema ilegalnim migrantima nakon odluke Evropskog suda da ne postoji kolektivno pravo na azil.

Time je doveo u pitanje odluku bivše vlade o pristupanju Slovenije tzv. Marakeškom sporazumu.

"Neke su stvari puno lakše nakon što je Evropski sud za ljudska prava doneo različito tumačenje prava na azil od naših slovenačkih sudova", kazao je Janša.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovenija: Još 1.000 policajaca na granici zbog povećanog priliva migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2020

Slovenačka policija je saopštila da je na granici sa Hrvatskom rasporedila dodatnih 1.000 pripadnika zbog povećanog priliva migranata sa balkanske rute...U poslednje dve sedmice primećuje se povećan broj ilegalnih migranata na balkanskoj ruti, rekao je novinarima zamenik generalnog direktora policije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.