Slovenija ograničava testiranje na rizične grupe: Dosadašnja praksa premašuje kapacitete laboratorija

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2020, 18:28

Slovenija ograničava testiranje na rizične grupe: Dosadašnja praksa premašuje kapacitete laboratorija

Od aprila epidemiolozi su testirali sve osobe sa respiratornom infekcijom ili bilo kojim simptomom koji liči na kovid-19.

Slovenija će ograničiti testiranje na korona virus na osobe za koje se očekuje da će se teško razboleti od kovid-19, na zaposlene u domovima i bolnicama, na one koji imaju mnogo kontakata na poslu i one koji imaju u svojim domaćinstvima pojedince iz osetljivih grupa, izjavila je glavna vladina savetnica za kovid-19 Bojana Beović.

Beović je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekla slovenačkom javnom servisu da je radna grupa na čijem je čelu savetovala Ministarstvu zdravlja da testiranje ograniči na ove grupe.

Međutim, trenutni broj svakodnevno sprovedenih testova premašuje kapacitete slovenačkih laboratorija.

Ipak, pošto je testiranje dobro sredstvo za praćenje epidemije, Beović je rekla da se razmatraju i brzi testovi antigena, mada su manje pouzdani.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.