Slovenija iznenada uvela meru koja im je bila poslednja opcija

Izvor: B92, 26.Okt.2020, 09:02

Slovenija iznenada uvela meru koja im je bila poslednja opcija

Ljubljana -- Zbog velikog rasta infekcija koronavirusom Slovenija zaoštrava već postojeće mere, pa će od utorka stupiti na snagu zabrana kretanja izvan opština prebivališta.

To je u nedelju uveče najavio predsednik slovenačke vlade Janez Janša.

Ograničenje kretanja na opštine najpre će biti na snazi sedam dana za područje cele države, a relaksiranje će se postupno uvoditi po regionima koji će prvi ograničiti širenje epidemije, objavio je Janša na svom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tviter profilu.

Janša je naglasio da zasad neće biti potrebe za smeštaj obolelih u šatore ili druge slične objekte.

U Sloveniji je u subotu potvrđeno 1.675 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pet je obolelih umrlo, što je drugi najveći broj obolelih od početka epidemije, a najveći nakon rekordnih 1.961 zaraza dan ranije.

I dalje se povećava broj obolelih u bolnicama, gde je u nedelju ležalo 508 pacijenata, od čega 71 na intenzivnim odelenjima.

Od subote je na snazi 'lokdaun", pa su među ostalim zatvorene prodavnice, osim onih koje prodaju hranu i osnovne potrepštine, zabranjen je i rad frizerskih i kozmetičkih salona, velnes centara, bazena, kina, kazališta i teretana, a nastava u školama odvija on-line, preneo je Jutarnji list.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.