Slovenci smislili kako da poštuju mere i protestuju; Vlada koristi epidemiju za diktaturu VIDEO

Izvor: B92, 27.Nov.2020, 23:33

Slovenci smislili kako da poštuju mere i protestuju; "Vlada koristi epidemiju za diktaturu" VIDEO

Ljubljana -- Posle pauze od nekoliko nedelja, antivladini demonstranti danas su ponovo izašli na ulice Ljubljane, ovog puta u automobilima, a ne na biciklima kao i obično.

Ovoga puta su u automobilima, pošto su javna okupljanja zabranjena zbog pandemije.

Demonstranti su kružili ulicama oko zgrade Narodne skupštine, a policija je pojačala bezbednost na tom području, izvestila je javna slovenačka televizija, a prenela agencija STA.

U najavi protesta, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najavljeno je da će se demonstranti provozati Ljubljanom da bi se "masovno, glasno i vidljivo iznele kritike na račun aktuelnih vlasti".

Demonstranti tvrde da je vlada ponovo dokazala da "koristi epidemiju za diktaturu, represiju i kršenje osnovnih ljudskih prava, poput prava na izražavanje".

Takođe su najavili da će se protesti u automobilima održavati svakog petka od sada pa do ukidanja zabrana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.