Ljubljana u šoku: Umro otmičar gradskog autobusa

Izvor: Mondo, 05.Apr.2019, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubljana u šoku: Umro otmičar gradskog autobusa

Neidentifikovani muškarac (48) nakon otimanja autobusa ljubljanskog gradskog prevoza i privođenja, umro je u policijskoj stanici uprkos pokušajima da ga reanimiraju.

Foto: MONDO/Tamara Sekulović

Ljubljansko "Delo" navodi da je nepoznata osoba vozača gradskog prevoza, koji je vozio na redovnoj liniji, prisilila da skrene prema obilaznici, preteći mu da će ga ubiti šrafcigerom.

Međutim, ističe list, vozač je ostao priseban i skrenuo u pravcu koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zahtevao otmičar, ali je nakon toga namerno prešao preko crvenog svetla na semaforu kako bi upozorio policiju.

Slovenačka policija saopštila je danas 48-godišnjak, koji je oteo autobus ljubljanskog gradskog saobraćaja i skrenuo ga s redovne linije, uz pretnje vozaču da će ga ubiti, nakon privođenja izgubio svest i umro, uprkos pokušajima da ga reanimiraju.

Prema saopštenju, policija je reagovala nakon što ih je sinoć nešto pre 21 sat o tome obavestio jedan od putnika iz otetog autobusa.

Muškarac za kojega je kasnije utvrđeno da je 48-godišnjak iz Kranja, ušao je u Ljubljani u autobus na redovnoj gradskoj liniji i opasnim oštrim predmetom i verbalnim pretnjama prisilio vozača da skrene prema gradskoj obilaznici u pravcu autoputa, dok su se malobrojni putnici povukli u zadnji deo autobusa, prenela je HINA.

Intervenisalo je više policijskih patrola koje su zaustavile oteti autobus na ulazu na autoput.

"Policajci su korišćenjem prisilnih sredstava (lisicama, fizičkom silom, stručnim zahvatom i plinskim sprejem) muškarca savladali i stavili pod kontrolu izvan autobusa. U postupku nakon privođenja muškarac je počeo da gubi svest. Policajci su mu počeli pružati prvu pomoć, s čime je onda nastavila i medicinska ekipa prve pomoći pokušavajući da reanimira čoveka, ali je on uprkos tome umro", navodi se u policijskom saopštenju.

Mediji navode da se otmičar automobusa po ulasku u vozilu ponašao čudno i da sumnjaju da je bio pod uticajem droge.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljubljana: Oteo autobus gradskog prevoza, pa umro

Izvor: B92, 05.Apr.2019

Ljubljana -- Neidentifikovani muškarac nakon otimanja autobusa ljubljanskog gradskog prevoza i privođenja, umro je u policijskoj stanici uprkos pokušajima da ga reanimiraju...Slovenačka policija saopštila je danas 48-godišnjak, koji je oteo autobus ljubljanskog gradskog saobraćaja i skrenuo ga...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.