Slovački milioner Kočner oslobođen krivice za ubistvo istraživačkog novinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Sep.2020, 13:22

Slovački milioner Kočner oslobođen krivice za ubistvo istraživačkog novinara

Biznismen Marjan Kočner optužen da je naredio ubistvo slovačkog istraživačkog novinara u februaru 2018. godine, koje je potreslo Slovačku, danas je oslobođen krivice za taj zločin.

Sud u Pezinoku odbacio je tužbu protiv Kočnera i njegove saučesnice Alene Žužove.

Sud je rešavao preostale slučajeve još troje optuženih za ubistvo novinara Martina Kucijaka i njegove verenice Martine Kušnirove, koji su imali po 27 godina.

Treći optuženi proglašen >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je krivim i osuđen na 25 godina zatvora zbog uloge u ubistvu.

"Zločin je počinjen ali nije dokazano da su Marjan Kočner i Alena Žužova naložili ubistvo", rekla je sudija Ruzena Sabova predsedavajuća sudskog veća dodajući da "prema tome oslobađa optužene".

Od pet osumnjičenih za ubistvo novinara, dvoje je priznalo krivicu i već su ranije osuđeni.

Sud u Slovačkoj osudio je 6. aprila bivšeg vojnika Miroslava Marčeka na 23 godine zatvora zbog ubistva Kucijaka i njegove verenice. Marček je priznao krivicu za ubistvo počinjeno 21. februara 2018. godine, koje je dovelo do masovnih demonstracija u Slovačkoj i do ostavke tadašnjeg premijera Roberta Fica.

Zoltan Andruško, posrednik u ubustvu osuđen je na 15 godina zatvora u decembru 2019. godine posle postizanja i dogovora sa tužilaštvom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Biznismen oslobođen optužbe za ubistvo slovačkog novinara

Izvor: Radio 021, 03.Sep.2020

Biznismen Marjan Kočner optužen da je naredio ubistvo slovačkog istraživačkog novinara Jana Kucijaka u februaru 2018. godine, oslobođen je krivice za taj zločin...Sud u Pezinoku odbacio je tužbu protiv Kočnera i njegove saučesnice Alene Žužove...Sud je rešavao preostale slučajeve još troje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.