Slovačka podigla optužnice protiv četiri osobe zbog ubistva novinara Kucijaka

Izvor: Beta, 21.Okt.2019, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovačka podigla optužnice protiv četiri osobe zbog ubistva novinara Kucijaka

Slovačko tužilaštvo podiglo je optužnice protiv četiri osobe osumnjičene za ubistvo istraživačkog novinara Jana Kucijaka i njegove verenice.Medju četiri optužene osobe je i navodni organizator ubistva, biznismen koji je dugo bio osumnjičen za umešanost u taj zločin.Njega su tužioci ranije identifikovali kao Marijana K. Oni nisu naveli njegovo prezime jer je to standard u Slovačkoj.Slučaj ubistva Kucijaka i njegove verenice Martine Kušnirove 21. februara 2018. u njihovom domu izazvao je masovne proteste i političku krizu koja je dovela do pada vlade Roberta Fica i smenjivanja direktora policije.Slovačke vlasti veruju da je ubistvo Kucijaka i Kušnirove naručeno zbog njegovog istraživanja moguće korupcije u vladi.Tužioci su ranije naveli da je za ubistvo njih dvoje plaćeno 70.000 evra.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovačka: Četiri osobe optužene za ubistvo novinara Kucijaka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Okt.2019

Slovačko tužilaštvo podiglo je optužnice protiv četiri osobe osumnjičene za ubistvo istraživačkog novinara Jana Kucijaka i njegove verenice. Među četiri optužene osobe je i navodni organizator ubistva, biznismen koji je dugo bio osumnjičen za umešanost u taj zločin. Novinar Kucijak...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.