Slika male Mile (2) koja je umrla na Vlasinskom jezeru kida dušu: Druga devojčica zadržana u bolnici! Jezivi detalji tragedije

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slika male Mile (2) koja je umrla na Vlasinskom jezeru kida dušu: Druga devojčica zadržana u bolnici! Jezivi detalji tragedije

Prošle subote Miroslav Janković iz Rume otišao je na odmor sa porodicom, suprugom i ćerkicama bliznakinjama na odmor, kada ih je zadesila strašna porodična tragedija

- Došli smo na odmor da uživamo sa decom dve nedelje , a eto, sad Milu vraćamo u sanduku – drhtavim glasom kaže Miroslav Janković, otac dvogodišnje devojčice  koja je preminula u Zdravstvenom centu u Surdulici, nakon što joj je pozlilo i počela da se guši u hotelu na Vlasinskom jezeru.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << U četvrtak ujutru smo stigli u hotel na Vlasinskom jezeru gde smo imali uplaćen apartman. Pošto smo se smestili, otišli smo na ručak, a onda smo se vratili u sobu da se odmaramo. Beba se osećala dobro, osim što joj je prethodna dva tri dana curio nosić. Primetili smo i da je malo malaksala. Ona i njena sestra bliznakinja su prevremeno rođene u 36. nedelji, ali osim sitnih prehlada nisu imale nikakve zdravstvene probleme – priča Miroslav.

Kada je malenoj Mili pozlilo, otac je po pomoć otrčao na recepciju hotela, odakle je osoblje pozvalo Dom zdravlja u Crnoj Travi, ali se ispostavilo da oni nemaju odgovarajuće sanitetsko vozilo, a jedini dežurni lekar nije smeo da napušta ordinaciju.

- Kad su iz ZC Surdulica rekli da nemaju vozilo, oko pola 9 supruga je sa Milom krenula  kombijem ka bolnici, a ja sam ostao sa Lenom u sobi. Nisam bio ni sa kim od lekara u kontaktu i ne mogu nikoga da krivim. Dete je još u sobi počelo da se guši i poplavelo u roku od nekoiko minuta, ali davala je znake života. Kada je lekarska ekipa iz ZC Surdulica krenula prema nama, za 12 minuta su stigli do pola puta i sreli se sa vozilom u kom je bila beba. Lekari su pokušali sve što su mogli, ali je Mila već bila umrla – kroz uzdah priča Miroslav i dodaje da je njegova supruga Biljana potpuno utučena.

- Prvi rezultati obdukcije su pokazali da se Mila ugušila od vode u plućima, a ostale analize neće biti gotove još za 15 dana. Ona je u hladnjači i ako uspemo sve da organizujemo, sahrana će najverovatnije biti u ponedeljak u Rumi - kaže Miroslav.

Miroslav kaže da se trenutno nalazi s drugom ćerkicom Lenom, sestrom bliznakinjom preminule Mile, u bolnici u Vranju jer su je lekari zadržali zbog upale pluća.

- Odveli smo drugu bebu na pregled u Vranje i ispostavilo se da je zakačila neki virus i da ima upalu pluća. Ostao sam s njom u bolnici, a supruga je u kući kod svoje familije, jer je potpuno slomljena ovom tragedijom koja nas je zadesila - kaže Miroslav.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

STIGLI PRVI REZULTATI OBDUKCIJE: Otkriveno od čega je UMRLA MALA MILA (2)! Majka u veoma lošem stanju (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2019

Miroslav kaže da je sa suprugom i devojčicama bliznakinjama prošle subote došao na odmor u Vranje kod supruginih rođaka...Prvi rezultati obdukcije su pokazali da se dvogodišnja devojčica kojoj je pozlilo na Vlasinskom jezeru ugušila od vode u plućima, a ostale analize neće biti gotove još...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.