Sledeće godine još jedan granični prelaz sa Mađarskom

Izvor: B92, 06.Jul.2018, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sledeće godine još jedan granični prelaz sa Mađarskom"

Subotica -- Odnosi Srbije i Mađarske nikada nisu bili bolji i dve države će nastaviti da ih unapreduju, poručila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Premijerka je najavila da će sledeće godine biti otvoren još jedan granični prelaz.

Ona je podsetila da je ove godine otvoren novi prelaz sa Mađarskom Rastina i da se planira otvaranje još jednog prelaza u 2019.

"Odnosi između Mađarske i Srbije nikad nisu bili bolji i u prvoj godini mandata smo imali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zajedničku sednicu vlade. Sa tom praksom ćemo nastaviti, a koju je uspostavio tadašnji premijer Aleksandar Vučić, jer to je najbolji način da sednemo i konkretno razgovramo o projektima", rekla je Brnabić novinarima.

Istakla je da je najznačajniji zajednički projekat rekonstrukcija i modernizacija pruge Beograd - Budimpešta, koji će dodatno približiti naša dva naroda.

Brnabić je kazala da su usvojena u prethodnom periodu dva nova zakona o pravima i slobodama nacionalnih manjina, kao i o nacionalnim savetima nacionalnih manjina.

"Hvala i mađarskom premijeru Viktoru Orbanu i celoj mađarskoj vladi šta su uradili za Srbe u mađarskoj, pošto nikada više nije bilo novca za srpsku kulturu u toj zemlji", naglasila je Brnabić i dodala da je saradnja dve zemlje sve bolja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.