Slavko Gak posetio radove na Zemunskoj gimnaziji: U rekordnom roku završićemo radove!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2020, 15:22

Slavko Gak posetio radove na Zemunskoj gimnaziji: U rekordnom roku završićemo radove!

Gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak nenajavljeno je danas, sa direktorom Zemunske gimnazije Milošem Bjelanovićem, obišao radove na rekonstrukciji te obrazovne ustanove koji su počeli u aprilu i istakao da nije zadovoljan brzinom izvođenja radova

Kako je saopštio Gradski sekretarijat, Gak je naveo da nema opravdanja za mali broj radnika na terenu.

- Tolerantan sam za sve probleme koji prate svako gradilište i koji su očekivani, ali nema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << opravdanja za nedostatak svesti da, kada se obnavljaju škole, prioriteti su ozbiljnost izvođača i brzina izvođenja radova jer deca za to vreme moraju da budu izmeštena u druge škole - kazao je Gak.

Prema njegovim rečima, veliki broj gradilišta u školama ohrabrio je građevinske kompanije da se bore za poslove, što je dobro.

Međutim, poručio im je da će posla biti samo za one koji rade profesionalno i poštuju rokove jer deca ne smeju da čekaju.

Gak je razgovarao sa predstavnicima izvođača radova i nadzora i upozorio ih na rokove koji moraju da se poštuju i kazao da u suprotnom, uvek postoji raskid ugovora.

- Međutim, nikome to nije u interesu, jer je najvažnije da se posao dobro, kvalitetno i brzo završi - istakao je Gak.

Podsetio je da je ugovorom predviđen rok za završetak radova od 300 kalendarskih dana, odnosno da je planirano da se deca od drugog polugodišta vrate u svoju školu.

U Zemunskoj gimnaziji radi se kompletna rekonstrukcija enterijera i eksterijera u vrednosti nešto većoj od 370 miliona dinara, što finansira Kancelarija za javna ulaganja.

Dok traju radovi, 1.300 đaka Zemunske gimnazije izmešteno je u škole „Petar Kočić”, „Sutjeska”, „Nadežda Petrović” i „Marko Orešković”.

Kompletna škola je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture i sve se radi pod konzervatorskim nadzorom.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.