Slavka Drašković: Uskoro kancelarija za brze odgovore za probleme građana u regionu

Izvor: Blic, 25.Apr.2013, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavka Drašković: Uskoro kancelarija za brze odgovore za probleme građana u regionu

Direktorka Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Slavka Drašković najavila je danas na sastanku sa predstavnicima Koalicije udruženja izbeglica da će u naredna tri meseca biti osnovana kancelarija za brze odgovore, čiji bi zadatak bio da odgovora na pitanja građana koji imaju probleme u državama u regionu, saopštila je ta koalicija.

Kako je navedeno u saopštenju, sastanku su prisustvovali predstavnici 55 udruženja, koja su osnovali izbegla i prognana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lica i drugi građani rodom i poreklom iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica i član Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta najavio je na sastanku da su urađene određene izmene na predlogu Rezolucije o poštovanju ljudskih prava izbeglih i prognanih lica i drugih oštećenih građana iz Hrvatske i BiH i da je najnovija verzija poslata nadležnima u te dve države, na mišljenje i sugestije.

Kako je navedeno, predstavnici udruženja su upoznali čelnike Kancelarije sa mnogobrojnim problemima sa kojima su suočavaju izbegla i prognana lica.

Na sastanku je ukazano na mogućnost da u Skupštini dijaspore i Srba u regionu udruženja koja su osnovali Srbi i drugi građani rodom i poreklom iz Hrvatske i BiH, imaju pravo da biraju svoje delegate koji bi ravnopravno sa drugim delegatima učestvovali u njenom radu, navodi se u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.